To znaczy trudno powiedzieć czy namieszałem. Kiedyś sobie poustawiałem no i wgrywałem oczywiście aktualizacje. Miałem arive 120 combo, ale sprzedałem bo za słabo sygnał ściągała z dvbt. Kolory były świetne. Kupiłem nowy model ariva 150 combo i po prostu nie moge się przestawić. Mają twarze jakieś buraczane i nie wiem czy to wina mojego tv czy tunera. Z bluraya odbiera w miare ok. Ale ustawienia WB napewno sa przestawione. Po wgrywaniu aktualizacji te ustawienia nie zmieniają się. Zrobiłem reset factory w serwisówce ale nic się nie zmieniło w ustawieniach WB. Po reset factory wgrałem najnowszą aktualizację 0.23 i tak zostało, ale nie umiem w tym oglądać. Coś mi nie pasują. Zamiast delikatnego odcienia skóry mają albo pomarańćz albo buraczany. Wydaje mi się ze ta ariva 150 z tym prockiem ali3606 cos fiksuje. Nie wiem. Dlatego chciałem to porównać z oryginalnymi ustawieniami. Oczywiście nikogo nie namaiam na wejscie w serwisówke choć niczym nie grozi. Z resztą już ciezko kogos znalezc z tym tv. Nie chca brać serwisu i robić kalibrację, bo to bez sensu a się okaże że tuner tak fiksuje..