LE37R82B - problem z PIP

arkads

New member
Witam

posiadam od niedawna Samsung LCD LE37R82B i nie wiem czemu nie dziala PIP. W menu jest ta opcja zaszarzona czyli nie dostępna. Mam na razie podączoną antenę oraz podałączam komputer poprzez S-VIDEO. Nie mogę też włączyć PIP z pilota. Pojawia się twdy napis Niedostępna. Jak to uaktywnić, czy moze jest to usterka którą powinienem zgłosiić?

pozdrawiam.

arkads

New member
shinay napisał:
dlatemu ze nie zapoznales sie z instrukcja i rozdzialem o "PIP"
Zapewniam cię, ża zapoznałem się. Skoro uważasz, że coś powinienem zrobić to może napisz co, bo w mojej instrukcji tego nie ma (mając na uwadze to co napisałem poprzednio czyli, że w menu jest ta opcja zaszarzona czyli nie dostępna). Może coś przegapiłem ale w podrozdziale o PIP nic na ten temat nie zauważyłem. Więc jak mogę uaktywnić PIP?

arkads

New member
shinay napisał:
ehhh temat w kolo walkowany...

a zauwazyles tam tabelke "ustawienia funkcji pip"?
zgłeb ja.. a odpowiedzi nadejda.....

dobra widzę, że nie jesteś skory do pomocy, więc jeśli to już było do podaj linka. Taelka jest durnowata bo z niej można się tylko domyślać a ja nie chce się domyślać. Ja chcę konkretów.

P.S. z resztą nie musisz sobie znalazłem. Na pewno nie wynika to z tej durnowatej tabelki ani z instrukcji.

shinay

New member
arkads napisał:
Taelka jest durnowata bo z niej można się tylko domyślać a ja nie chce się domyślać.
durnowata tabelka, durnowata instrukcja,
durnowaty samsung, durnowaty swiat....
dalszych sukcesow zycze
podsunolem ci "konkret" a ty "widzę, że nie jesteś skory do pomocy" hmmm
pozdrawiam
.

Ostatnia edycja:

Zigi

New member
arkads napisał:
dobra widzę, że nie jesteś skory do pomocy, więc jeśli to już było do podaj linka. Taelka jest durnowata bo z niej można się tylko domyślać a ja nie chce się domyślać. Ja chcę konkretów.

P.S. z resztą nie musisz sobie znalazłem. Na pewno nie wynika to z tej durnowatej tabelki ani z instrukcji.
Kolega jak najbardziej jest skory do pomocy tylko liczył na pewnien poziom... Twojej dedukcji.
A jak chcesz nieco bardziej łopatologicznie to ta "durnowata" tabelka wprost pokazuje w jakiej konfiguracji mozna pip uzyskać.
W pionie masz Component, HDMI i PC. I to tylko między tymi a pozostałymi możliwe jest uzyskanie pipu. Dodatkowo X - pokazują przy jakich kombinacjach nic z tego nie będzie.
A juz pytania dlaczego samsung dał tylko takie mozliwości zamiast wszystko ze wszystkim prosze kierować bezposrednie do jego inżynierów.

Ostatnia edycja:
Do góry