LE32R51B a TX-32LX50

lopez

New member
Witam,
proszę o pomoc w wyborze, który z podanych LCD będzie lepszym zakupem. Wiem, że macie juz zapewne powyżej uszu tematów twgo typu, ale z drugiej strony, gdzie tacy laicy jak ja mogą liczyć na pomoc jak nie tu?
Oglądałem obydwa w MM i sądzę, że lepiej grał Samsung, bo obraz w Panasie był jakiś niewyraźny.
Może ktoś juz je porównywał i orientuje się, który lepiej się sprawdzi dla polsatu, dvd i divx-a? Myślę jeszcze nad M51, ale nie widzę jakiejś zanczącej różnicy w porównaniu z R51 poza wyglądem.
Dziękuję za pomoc i opnie w twj kwestii.

lopez

lopez

New member
Proszę o pomoc użytkowników tego lcd, ponieważ jednak zdecydowałem się na ten model. Już nawet żonę przekonałem, by dołożyć trochę kasy (a wiecie jakie to czasem trudne :D). Proszę Was o opinię, by utwierdzić się, że wszystko z nim jest ok. Widziałem go jedynie jak gra w MM, ale to nie to samo co zdanie użytkowników. Dziękuję bardzo za pomoc w imieniu swoim, jak i żony :)

lopez

BoYan

New member
Ja tez wybralem Samsunga a mialem przed nim samsunga 32 slima 308 tamten porazka.
ten jest ok.
Jedynie mam problem z podlaczeniem pc z tv przez kabel s-video bo obraz jest kiepski.
podlaczales juz tak?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Lopez - masz racje - Twoje uwagi są słuszne. LCD Samsunga ma lepszy kontarast i bardziej wyrazisty obraz . Samsung też lepiej współpracuje z komputerem.
pozdrawiam

dvd-r

New member
kiki napisał:
witam
Lopez - masz racje - Twoje uwagi są słuszne. LCD Samsunga ma lepszy kontarast i bardziej wyrazisty obraz . Samsung też lepiej współpracuje z komputerem.
pozdrawiam

kompa to podłączaj przez D-SUB wtedy 1:1 ustawisz 1360x768

Artur

lopez

New member
A co z obcinaniem obrazu przy podłączeniu kompa? Kilka osób, którzy posiadają R51, mówiło, że obcina obraz i nie da się z tym nic zrobić.
Więc, zastanawiam się na kupnem JVC LT 32S60BU. Proszę o opinię na jego temat posiadaczy, bo nie ma to jak zdanie użytkowników - oni wiedzą najlepiej czy coś z nim jest nie tak, czy może wszystko jest ok.

junior66

New member
Co do obcinania obrazu w R51B przy podlaczonym kompie po prawej stronie ekranu wystepuje czarny pasek okolo 1cm ,jezeli jest wyswietlany pulpit z windowsa,ale jak odpalam jakas gre,czy film to jest na caly ekran.mam tez pytanko jak sprawdzic w tym tv ile godzin ma wyswiecone??pozdrawiam

BoYan

New member
mam ten tv juz 2 dzien podlaczylem go przez laptopa obraz igła bez obcianania przez pc kablem s-video obraz lipny ale ten nie obcina tak wiec nie wiem o czym mowa .
Obraz od deski do deski.

lopez

New member
oj chlopie - zastanow sie dobrze, mam ten model w domu. Po podlaczeniu kablem DVi albo HDMI z kompa - obcina brzegi i nie da sie z tym nic zrobic. Wiec jesli nie masz zamiaru podlaczac kompa to kupuj, a jesli masz to wybierz innego producenta np LG (sprawdzony) ;P
muzzy big o tym pisał w innym wątku, stąd moje pytanie.

korkodyl

New member
junior66 napisał:
Co do obcinania obrazu w R51B przy podlaczonym kompie po prawej stronie ekranu wystepuje czarny pasek okolo 1cm ,jezeli jest wyswietlany pulpit z windowsa,ale jak odpalam jakas gre,czy film to jest na caly ekran.mam tez pytanko jak sprawdzic w tym tv ile godzin ma wyswiecone??pozdrawiam

Uzyj autokalibracji obrazu z PC w TV.

Do góry