dominikm napisał:
Chcialbym kupic TV o nastepujacych parametrach: 42-52", 1080p, zakup w najtanszym miejscu - czyli Allegro, cena: do 10 tys. Czy to jest mozliwe w tej chwili, czy trzeba poczekac? Jakie modele? Co polecacie?
Ja też planuję zakup tv o takich samych parametrach (50", 1080p) i uważam, że warto jeszcze trochę poczekać - na krytykę ze stony niecierpliwych ("jeśli będę czekał na spadek ceny, to potem pojawi się nowy, lepszy model i ... znowu będę czekał na spadek ceny) odpowiadam: po targach IFA w Berlinie pojawi się mnóstwo nowości i z tego co przeczytałem w internecie - ceny mogą być rewelacyjne!
Wydaje mi się, że wreszcie są tv, które spełniają moje wymagania (brak smużenia, głęboka czerń, 1080p, cena), konkretnie lcd firmy Sharp, model
AQUOS LC-46XD1E i
AQUOS LC-52XD1E. Wszędzie zachwyty nad jakością obrazu i...nad ceną (z tego co znalazłem na sąsiednim forum)
http://**********.com/index.php?showtopic=1792&st=20
Oficjalne ceny Sharpa to 4499 euro za 52" i 3499 euro za 46", a nieoficjalne (podaję za w/w forum) ok. 16000 pln za 52" i 12000 pln za 46". Jeżeli te ceny się sprawdzą, to na Allegro model 46" może pojawić się za ok. 10 tys.
Nigdy jeszcze stosunek jakości do ceny nie był tak korzystny, więc proponuję poczekać, aż Sharp wprowadzi te tv do sklepów, potem czekamy na testy, a potem - trzeba kupować