LCD(LED lub nie) 40,42" do 2,5tyś

czarex

New member
dzięki!

na 939 się zawiodłem ciągle się zwiesza, raz na amen tylko wyjecie wtyczki pomogło... nie działa mi YT, nie ma do niego osobnego wejscia w menu... słabo skaluje obraz, res+ nic nie zmienia... albo mam kijowego softa ktorego notabene nie moge zaktualizować bo wyskakuje błąd... albo ten TV ma jakis problem z soba...

wiec spróbuje wymienić go na philipsa cena w sumie ta sama w euro rtv wiec moze sie uda i zamienią...

WojtR

Member
Bez reklam
to napisz jak ocenisz różnice po wymianie na tego philipsa ? Jaki masz źródło TV , analog, cyfrówka, jakiś dekoder N/CP/C+ ?

czarex

New member
póki co sprawdzałem w nim:
* naziemną cyfrową SD/HD - słabo lepiej skaluje 838 (w 939 mam res+ i inne bajery włączone)
* przeglądarkę - muliii, zacina sie
* youtube - nie działa
* filmy z usb - 838 lepiej je skaluje te same filmy szok
* 3d - jest ok jak na 838
* 2d>3d - słabo ale tu pewnie wszędzie to samo
* dzwięk - OK
* menu - podobne do 838 troche zmodyfikowane, w sumie przyzwyczaiłem się do niego, ale nie jest łatwe i czytelne
* błąd aktualizacji... dzwoniłem do serwisu koleś powiedział że może przyjechać i wgrać nowe, ale nie wiem czy mam siły na zabawy... obrazu raczej to to nie poprawi? :]

jak/jeśli uda mi sie wymienić to dam znać

czarex

New member
byłem dzis w sklepie i powiedzieli żebym napisał pismo i prześlą dalej... tylko jak je uargumentować, żeby od razu nie odrzucili?? sprzęt został już przecież włączony... fakt, że dam im wiecej zarobić na nowym i bede zadowolonym klientem ma jakies znaczenie?? :D

po prostu chce coś lepszego, ale im jak to napisać, żeby przeszło??

sprokciu

New member
byłem dzis w sklepie i powiedzieli żebym napisał pismo i prześlą dalej... tylko jak je uargumentować, żeby od razu nie odrzucili?? sprzęt został już przecież włączony... fakt, że dam im wiecej zarobić na nowym i bede zadowolonym klientem ma jakies znaczenie?? :D

po prostu chce coś lepszego, ale im jak to napisać, żeby przeszło??

Cześć,
widzę że przechodzimy przez to samo,,,,,
już jedną tośkę oddałem 40tl838.....paski, szarpania obrazu itp.
teraz myślałem o tej 939 ale jak przeczytałem co napisałeś .....włosy mi dęba stanęły,
tym bardziej że ten model polecają tu na forum,
powiedz wybrałeś jakiś tv ? ja szukam dalej jakieś 40 tki ....
pozdrawiam

Do góry