Witam, na początek dodam, że troszkę się naczytałem i im więcej czytam tym bardziej jestem skołowany. Na podstawie tego co znalazłem na forum opiszę swoje środowisko i proszę Was o pomoc w wyborze odpowiedniego sprzętu.
Witam.
Szukam telewizora do 4000 zl i ani centa więcej. Telewizor do wszystkiego: Konsola (PS3, Xbox), Cyfra+, Kino domowe.
odległość od ekranu – 270 cm,
jak słońce świeci w pokoju - nie ma wpływu na TV
jak duży jest pokój - ok 20m
jaki masz obecnie telewizor – brak
jakie programy najczęściej oglądasz – Seriale Hd na kompie (w przyszlosci na owym TV), discovery, filmy dvd, xvid
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem – wieczorem
wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez – przygaszone światło
wolisz obraz ostry czy łagodny – nie wiem, lubię płynny dokładny, bez szumów
matryca błyszcząca czy matowa - brak preferencji/obojętnie
preferowana wielkość telewizora – wydaje mi się że 46 - 51'' będzie odpowiednie ale 51 może okazać się za duże.
preferowana marka – SONY (mam kino), Samsung (cena i możliwości), inne jeżeli warto z chęcią się zapoznam, chciał bym jak najmniej plastyku, czyli wąska ramka.
jakie urządzenia będą podłączone – Cyfra+, PS3, dvd/blu-ray, komp po hdmi, kino domowe
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń – 50% / 50% w zależności kto się dopcha do pilota
siedzicie na wprost telewizora: tak
czy ważne jest wifi – nie
czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora – nie konieczne
czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD – nie konieczne
czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami – tak
ma mieć 3D – nie koniecznie
ma mieć slot na karty SD – nie konieczne
jakimi złączami – 3-4 hdmi, VGA
jaki masz sygnał – dekoder HD TP, Ariva200 Cyfra+
ile programów HD – to co w C+
ma stać czy wisieć – wisieć
jaka klasa cenowa – do 4 tyś
----------------------------------
Z moich poszukiwań namierzyłem:
Samsung PS51D550 - Już miałem go brać ale się zastanawiam, czy nie za duży no i to buczenie mnie odstrasza.
Samsung UE46D5500 - mniejsza wersja 50-tki?
LC-46LE630E - Czyatlem forum i w paru miejscach w tej klasie doradzacie SHARP'a - podoba mnie się design.
Sony KDL-46EX710 - Pasował by do kina
W sumie chciał bym najlepszy telewizor w parametrze cena/jakość, 200 w tą czy w tą nie robi różnicy. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę
Witam.
Szukam telewizora do 4000 zl i ani centa więcej. Telewizor do wszystkiego: Konsola (PS3, Xbox), Cyfra+, Kino domowe.
odległość od ekranu – 270 cm,
jak słońce świeci w pokoju - nie ma wpływu na TV
jak duży jest pokój - ok 20m
jaki masz obecnie telewizor – brak
jakie programy najczęściej oglądasz – Seriale Hd na kompie (w przyszlosci na owym TV), discovery, filmy dvd, xvid
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem – wieczorem
wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez – przygaszone światło
wolisz obraz ostry czy łagodny – nie wiem, lubię płynny dokładny, bez szumów
matryca błyszcząca czy matowa - brak preferencji/obojętnie
preferowana wielkość telewizora – wydaje mi się że 46 - 51'' będzie odpowiednie ale 51 może okazać się za duże.
preferowana marka – SONY (mam kino), Samsung (cena i możliwości), inne jeżeli warto z chęcią się zapoznam, chciał bym jak najmniej plastyku, czyli wąska ramka.
jakie urządzenia będą podłączone – Cyfra+, PS3, dvd/blu-ray, komp po hdmi, kino domowe
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń – 50% / 50% w zależności kto się dopcha do pilota
siedzicie na wprost telewizora: tak
czy ważne jest wifi – nie
czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora – nie konieczne
czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD – nie konieczne
czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami – tak
ma mieć 3D – nie koniecznie
ma mieć slot na karty SD – nie konieczne
jakimi złączami – 3-4 hdmi, VGA
jaki masz sygnał – dekoder HD TP, Ariva200 Cyfra+
ile programów HD – to co w C+
ma stać czy wisieć – wisieć
jaka klasa cenowa – do 4 tyś
----------------------------------
Z moich poszukiwań namierzyłem:
Samsung PS51D550 - Już miałem go brać ale się zastanawiam, czy nie za duży no i to buczenie mnie odstrasza.
Samsung UE46D5500 - mniejsza wersja 50-tki?
LC-46LE630E - Czyatlem forum i w paru miejscach w tej klasie doradzacie SHARP'a - podoba mnie się design.
Sony KDL-46EX710 - Pasował by do kina
W sumie chciał bym najlepszy telewizor w parametrze cena/jakość, 200 w tą czy w tą nie robi różnicy. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę