LCD/LED 40< za około 2500zł

antraxcdt

New member
Witam
Chciał bym zakupić TV mniej więcej do 2500zł. Moje wymagania to by miał ponad 40cali Full HD i był LCD lub LCD led, plazmy są zbyt prądo żerne. Reszta to już od was zależy by dobrać najlepszy sprzęcior do tej ceny :p:).

ps. Ładny design-e mile widziany lecz nie konieczny :p.

don111

Banned
nie bądź śmieszny z tą prądożernością, 42' weźmie średnio ~130W, może oszczędzisz z 7zł na miesiąc
inna sprawa że kupując plazmę kupujesz o min. 50% lepszego LEDa w tej samej kwocie i rozmiarze
więc nie martw się, nic w przyrodzie nie ginie, co miałbyś oszczędzić na prądzie to zabiorą już przy samym zakupie

antraxcdt

New member
nie bądź śmieszny z tą prądożernością, 42' weźmie średnio ~130W, może oszczędzisz z 7zł na miesiąc
inna sprawa że kupując plazmę kupujesz o min. 50% lepszego LEDa w tej samej kwocie i rozmiarze
więc nie martw się, nic w przyrodzie nie ginie, co miałbyś oszczędzić na prądzie to zabiorą już przy samym zakupie

Bardzo fajnie tylko, że nie o to pytałem... Więc jeśli nie masz do zaoferowania jakiegoś TV w tej cenie to proszę byś się nie udzielał, z góry dziękuję :). Możesz nawet plazmę zaproponować :).

don111

Banned
nie podałeś żadnych warunków w jakich tv ma pracować, wklej ankietę
z 42' - Panasonic 42G30 oferuje ogólnie najlepszy obraz w tej kwocie

Mylagos

New member
Witam.
W tej cenie mogę zaproponować model Sony 40EX500, który jest naprawdę bardzo dobrym telewizorem i gwarantuje świetny obrazy.

antraxcdt

New member
Dokładam tą ankietę :). I liczę na pomoc :)

1. Odległość od ekranu: ok. 4m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Pokój średnio nasłoneczniony, okno w odległości 1,5m na prawo od odbiornika.
3. Jak duży jest pokój: 4.5x4 m
4. Preferowana technologia: każda byle dobra
5. Jaki masz obecnie telewizor: kineskopowy 21'
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy, informacyjne, przyrodnicze
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudniem i wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: przy świetle
10. Matryca błyszcząca czy matowa: najlepiej matowa
12. Preferowana marka: obojętne
13. Czego nie lubisz w telewizorach: nienaturalny obraz, pixelozy
14. Jakie urządzenia będą podłączone: odtwarzacz DVD, laptop, dysk twardy (USB 3.0 najlepiej )
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% TV, 20% USB, 10% DVD, 10% laptop
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost i z boku
17. Czy ważne jest wifi : mile widziane ale RJ45 też starczy
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? obojętne
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: mile widziane
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : obojętne
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : tak
22. Ma mieć 3D: nie
23. Ma mieć slot na karty SD: obojętne
24. Ma mieć tuner DVB-S: obojętn
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: USB (pendrive), HDMI (laptop), SCART (DVD), euro ( pegasus )
26. Jaki masz sygnał: cyfrowy (DVB-T)
27. Ile programów HD: kilkanaście
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 6h
28. Ma stać czy wisieć: stać/wisieć ( jeszcze nie wiem )
29. Rozdzielczość: 1080p
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: wysoka jakość odbioru TV cyfrowej, dobra jakość obrazu i dźwięku, bezproblemowe odtwarzanie różnych formatów filmów z USB (MKV, DVD, XVID... również z PL napisami), bezawaryjność, miły by był niski pobór prądu ( ale przy plaźmie domyślam się iż jest to nie możliwe :p )
32. Ile osób ogląda: 1-3 osoby
33. Jaka klasa cenowa: 2500zł +/-200zł
34. Rozmiar: 40'<

Co powiecie o LG 42LV570S??

Ostatnia edycja:

antraxcdt

New member
tak pozwolę sobie ponowić pytanie :p. bo widzę, że daleko poleciałem w podstronach a nie otrzymałem odpowiedzi:).

Dodam Tylko jeszcze, iż po dłuższym zastanowieniu dochodzę do wniosku iż, mam trochę za jasny pokój na plazmę. Dodatkowo będę przemeblowywał go i najprawdopodobniej okno będzie na wprost TV.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przy podanych warunkach wybierałbym pomiędzy:
Panasonic 42E30
Sharp 40 LE 630
Panasonic 42G 30
Samsung 40D 5500

Ale do tej odległości przydałby się większy telewizor.

tqmeh

New member
Witam,

mam niemal identyczny układ jak autor tematu więc jeśli pozwoli podepnę się pod istniejący temat.
Też zastanawiałem się nad LG, proszę o info dlaczego odradzacie go na korzyść np panasonica.
Czy macie porównanie z lat poprzednich jak zmieniają się ceny z racji że zbliża się koniec roku? czy poczekać? na styczeń czy nie ma na to reguły?

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Do góry