LCD LED 37 cali.

emil0900

New member
Witam,

naprawdę łamię sobie już głowę jaki telewizor kupić. Powiedzmy, że poszukuję TV "przejściowego" na okres 3 lat +/-. Generalnie uwarunkowane jest to faktem bycia studentem i różnymi przeprowadzkami z wynajętego mieszkania do wynajętego mieszkania. Ogólnie sytuacja obecna wygląda tak:

- Odległość od telewizora: max 2m
- Nasłonecznienie: małe, słońce nie wpada bezpośrednio do pokoju
- % używania tv do oglądania/grania: 50/50% (kobieta będzie oglądać, a ja pogrywał)
- Potrzeba USB: tak najlepiej z napisami polskimi
- DVB-T: tak
- FULL HD: tak
- Kwota: do 2tys.
Generalnie chodzi mi o to by obraz w grze był płynny, mały input lag, brak smużenia i innych problemów które wprowadzałyby dyskomfort do gry. Plazma niestety odpada bo nie widziałem plazmy o matrycy mniejszej niż 40 cali i w tym cały problem.

Jeśli potrzebne będą jeszcze jakieś dane to postaram się oczywiście dopowiedzieć z racji tego iż nie chcę wywalać pieniędzy na byle co z czego nie będę zadowolony.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam

emil0900

New member
Wielkie dzięki Kiki za podpowiedź.
Mam pytanie odnośnie tego Panasonica, bo dziś byłem gotów go kupić ale - byłem dziś w sklepie i generalnie patrząc z bliższej odległości na panasonica miałem wrażenie jakiegoś migotania obrazu. Telewizja oczywiście analogowa podłączona do tych sklepowych TVków. Pytając sprzedawcę o parametry powiedział mi, że odświeżanie jest 50Hz, a z tego co zdążyłem się zorientować, większość poleca do gry na konsoli TV z odświeżaniem od 100Hz wzwyż, więc pytanie - jak to jest i czy warto inwestować w TV za 2200zł z 50Hz odświeżaniem - bo tyle właśnie ten Panasonic kosztuje.

Druge kwestia to jaki macie stosunek do tego co powiedział pan sprzedawca: "Na tym telewizorze gorzej będzie wyglądać telewizja cyfrowa w porównaniu do innego telewizora w tym przedziale cenowym (np. stojący obok samsung z matową matrycą która paradoksalnie kosztowała mniej i generalnie wydawało mi się, że wyświetla lepszy obraz - oprócz kolorów, które były bardziej poszarzałe), a lepiej gry na kosnoli bo o to też pytałem.

No i podsumowując pytanie - czy filmy w HD będą dawały przysłowiowego jakościowego "kopa w mordę" czy raczej nie będzie to jakaś mega uczta. Po prostu z obawy przed wywaleniem 2tys w błoto chcę się wszystkiego dowiedzieć.

Dziękuję za każdą odpowiedź i pozdrawiam.

paramedic

New member
Przecież panas E30 ma 100Hz a z jakąś tam funkcją nawet 200

Innowacyjne podejście technologii 200 BLB IFC Pro łączy przetwarzanie 100 Hz z technologią podświetlenia migającego z częstotliwością 100 cykli na sekundę. Oznacza to, że otrzymywany obraz powinien być wyraźniejszy, ostrzejszy i bardziej szczegółowy, a obiekty przemieszczające się na ekranie powinny być pozbawione artefaktów

Na moje to sprzedawca łąduje Cię w balona bo chce Ci wcisnąć to co nie schodzi...

emil0900

New member
Kiki, a jak z tym moim być może urojonym problemem migotania? Czy zauważyłeś coś takiego w czasie przeprowadzania testów? Będę wdzięczny.

emil0900

New member
I jeszcze pytanko, czy jest różnica między modelem e30 który poleciasz, a modelem e30e do którego link załączam (niestety z racji ograniczenia do 5 postów muszę link umieścić w drugim poscie)

Pozdrawiam

raivel

New member
Rozmawiałeś ze sprzedawcą w sklepie, do którego link podałeś ?
Kiedy tam ostatnio byłem to również chcieli mi za wszelką cenę wcisnąć Samsunga. Nie wiem czym to jest spowodowane może mają jakieś specjalne premie.
Dla mnie płynność w E30 jest najsłabszą stroną tego TV o czym pisałem już wielokrotnie. Patrząc tylko na niego, nie zauważymy jakiegoś dyskomfortu w oglądaniu, jednak stawiając obok niego inne modele 100Hz różnicę widać.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Filmy w HD to mega uczta.
Nie wiem o jakim migotaniu mówisz?
Może patrzyłeś na plazmę Panasonica?
Te telewizor nie ma żadnych problemów z płynnością obrazu.

018_P1240659.JPG

Rewelacyjna płynność.

http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/66752-panasonic-lcd-led-tx-l37e30-test-otwarty.html

Do góry