LCD/LED 37-40 dla seniora

malin_f1

New member
jak to wziąść skalibrowanego ?

Obejżałem Toshibę wszystko ok wg mnie ale lustro z przodu dyskwalifikuje ten TV w moich oczach.
Widziałem też na ostatniej stronie wątku o 42e30 jak wygląda podświetlenie w przykładowym egzemplarzu i wyglada to poprostu źle... jak dobrze sprawdzić podświetlenie przed zakupem TV ?

Reasumując i analizując wszystkie za i przeciw chyba zostanie panasonic... tylko to podświetlenie... ciekawe czy coś poprawili w ostanich egzemplarzach.
Panasonica już zamówiłem e Electroworld za 2700.

malin_f1

New member
kolejny zakup... pilna sprawa 42e30 czy 40LE630 sharpa... warunki te same mam dylemta od TV 2-3m liczy się dobra płynność i skalowanie który wybrać?

malin_f1

New member
No i po zakupie. Wybrałem dla ojca jednak Sharpa 40LE630. Do tego Ariva 210 combo i porządny HDMI.

Ojcu po przesiadce z 27cali CRT nie schodzi banan z gęby. Ja oceniam ten telewizor w stosunku do swojego starego Shara 42SA1E i między tymi TV jest przepaść, a newt odchłań ale to norma.

Co do jakości obrazu, płynności, kolorów etc jak dla mnie bajka. Przetestowałem już wszystko co było do przetestowania na szybko. Dla mnie rewelacja. Może mały minus za czereń tzn ciemne sceny i dźwięk. Pewnie przydałaby się jakaś kalibracja, ale gdzieś czytałem że ten TV ma małe pole do popisu odnośnie kalibracji?

Generalnie zakup bardzo udany !! 2390pln w EURO. Ojciec wykupił jeszcze dodatkowe 3 lata gwarancji. Mimo wszystko liczymy na jakość Made in Japan. :cool:

Do góry