lcd kontra plazma na siatkowej antenie

qrczak_ntt

New member
witam jestem tu nowy,wiem ze juz pewnie dużo było takich wątków ale proszę o pomoc,mam pytanie ,szukam tv .sygnał z anteny siatkowej,odległośc od tv około 3 metrów.troche poczytałem w sieci o tym problemie i skłaniam sie ku plazmie ale chciałbym sie upewnić. w tej chwili mam do wyboru dwie "używki" LCD SAMSUNG 37 " LE37A330J1gwarancji jeszcze okolo 4-5 miesięcy lub LG 42PX3RV na gwarancji jeszcze około 7 miesięcy.Cena porównywalna. Co wybrać ,skłaniam sie ku plazmie ale akurat ta m niższą rozdzielczość choć przy sygnale analogowym chyba nie będzie dużego problemu.Ewentualnie skłonny byłbym kupić jakiegoś lcd 32 cale ale boję się jakości obrazu z anteny analogowej,no chybaże wziąłbym "N" ale wolałbym tego uniknąć.Jak ktos ma jakies uwagi chętnie poczytam

kapsell

New member
Bez reklam
czy plazma czy lcd to sprawa wtorna ,musi dobrze skalowac slaby sygnal.
To lepiej teraz ustal czy masz miec N , bo to zmienia zasadniczo postac rzeczy.

qrczak_ntt

New member
ok ,kupiłem
Telewizor LCD LE 32 B 450 Samsung ,z mpeg4,czytając na forach skusiło mnie to ze ma dobry obraz ze zwykłej anteny,cena była atrakcyjna więc juz zamówiony ,ciekawi mnie ile programów "HD" odiorę z anteny naziemniej przez ten tuner,może ktos wie, ja wiem tylko o tvp hd a czy są inne? co do "N" to na razie nie chcialbym w to inwestować chybaze kiepska jakoś obrazu mnie do tego zmusi,ale jestem dobrej myśli

Do góry