LCD jak największy - ale nie 3D

mateo102

New member
Witam, poszukuje jak największego LCD, ale żeby nie było w nim 3D bo po co ? jest to według mnie porażka.

Chyba, że coś z plazmy zamiast LCD? No nie wiem proszę o sugestie.

Poszukuje czegoś ogromnego, ale z bardzo dobrą jakością obrazu.

Budżet 15 tyś.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam, zmieniło się coś na rynku co mogłoby mnie usatysfakcjonować?

Tak jak zostalo napisane, jest Sharp 70", zacny tv i juz w zasadzie przymierzalem sie ale z uwagi
na matowa matryce poczekam jeszcze na ruch innych firm, mysle ze przyjdzie nam poczekac jeszcze troche aby cos >70" kupic innego w granicach do 20tys. Jak znam zycie to wysyp modeli i adekwatnych cen bedzie mial miejsce dopiero w 2013r, chociaz oczekuje juz czegos w tym roku.
Kiedys tv 65" byl w zasadzie nieosiagalny, dzis mamy wybor, to samo sila rzeczy bedzie z 70".

Co do 3d to takze nie uzywam i w zasadzie moglo by nie byc, ale przy 65' z odleglosci nie wiekszej jak 1.20m 3d robi rewelacyjne wrazenie nawet na sceptykach!

mateo102

New member
Witam, odnawiam temat... jest coś wiadome więcej? może ktoś na forum pisał gdzieś o jakimś dużym telewizorze? a jak nie to może coś pewnego 60' ??

mateo102

New member
sabo, dzięki za odpowiedź, a coś z 65' ?

I drugie pytanie czy wersje bez 3D są zazwyczaj gorsze/słabsze niż te z 3D? choć widzę, że różnica między tymi samymi modelami z 3D a bez 3D nie jest duża więc raczej będzie trzeba coś kupić z 3D.

Ostatnia edycja:

mateo102

New member
kiki dzięki za odp. a czy możesz coś polecić w 65 calach? w przyzwoitej cenie. Niekoniecznie to musi być bez 3D po prostu wydaje mi się, że telewizor bez 3D może mieć coś lepszego niż inny z 3D który jest w tej samej cenie.

Karpaj

New member
Bez reklam
Sony 65HX920 - cenowo się zmieści, a będziesz mieć świetnie wyposażony model.
Samsung 65ES8000 - tutaj podobnie jak Sony - wyposażenie świetne.

Ale najlepszym wyjściem był by full led od Sharpa
70LE740 - tutaj płacisz za jakość obrazu, a nie bajery :)
ew. trochę powyżej budżetu
70LE835 - matryca quatrron, i 200hz.

Do góry