LCD do domku letniskowego do 1300

wader11

Member
Witam
Potrzebuje porady w wyborze tv do domku letniskowego ( sztuk 5) . Domki na wynajem wiec nie chce za dużo inwestować ale nie chce aby ludzie narzekali na tv że słabe kąty , nic nie widać . Oglądane będą pod kątem a tv musi wisieć na jakies 1.5 m nad podłogą .
Warunki opisałem na dole :
1. odległość od ekranu: 3,5 m
2. jak słońce świeci w pokoju: tv na północnejj ścianie male okno na południowej
3. Jak duży jest pokój: 5x4 m
4. Preferowana technologia: LED/LCD
5. jaki masz obecnie telewizor: w domu Panasonic 42PV80
6. jakie programy najczęściej oglądasz: filmy news
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: w dzień i wieczorem
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: różnie
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: łagodny
10. matryca błyszcząca czy matowa: bez różnicy
11. preferowana wielkość telewizora: 32"
12. preferowana marka: Philips, Sharp, Toshiba generlanie firmowe i trwałe
13. czego nie lubisz w telewizorach: szarej czerni, smużenia, słabych kątów bocznych i tej szarości
14. jakie urządzenia będą podłączone: na razie żadne , póżniej dodatkowo tuner SAT
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100%TV
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: położenie tv wymusi oglądanie z boku
17. czy ważne jest wifi: zbędne
18. czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: nie
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: nie
22. ma mieć 3D: nie
23. ma mieć slot na karty SD: nie
24. ma mieć tuner DVB-S: nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: hdmi tuner sat w przyszłości
26. Jaki masz sygnał: naziemna cyfrowa i może za chwilę canal+
27. ile programów HD: tylko dvbt + póżniej canal+
28. ma stać czy wisieć: wisieć
29.Rozdzielczość: hd lub full HD
30.Dvb-t: tak, DVB-C: nie
31.Na czym najbardziej Ci zależy: krytyczna dobra jakość obrazu widziana pod katami w niskiej cenie
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 7
33.Sugerowana cena: 1000-1300

Szukałem na alle**** i takie propozycje z tanich : Sharp LC-32SH77E, Toshiba Av933 ( widziałem w sklepie nawet ladnie grał ) , Philips PFL3007 ( nie widziałem czy matryca IPS? )

Droższe z tego serwisu : Philips PFL 3017 , Philips PFL 33606 Toshiba EL833, Samsung UE32EH5000
i inne do 1300.

Ponieważ sąt o domki letniskowe sezonowe ( lato) nie chce wkładać dużej kasy ale chce mieć ladny obraz na lata ….
Skłaniam się do Toshiba bo widziałem że ładnie gra , oraz Philips tych niestety nie widziałem ale inne modele Philpsa grają naprawde ładnie.
A może dokładając niewiele można iść już w LED ( pewnie lepsze kąty na których mi zależy ) i fullHD bo jak włącze Canal+ żeby to ladnie grało.

Pozdrawiam

Proszę o opinie i ew. doradzenie modelu nie koniecznie z mojej listy

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich warunków i tak najlepiej zagra
Sharp 32Sh 430
Philips 32PFL 3007
Toshiba 32AV 933

paeru

New member
Bez reklam
Również polecam Toshibę AV933 w kategorii cena/jakość, ew. właśnie Philips 3007. Sharpa SH340 zdecydowanie nie polecam, ze względu na tragicznie ciche głośniki (najgorszy produkt tureckiego Westela, jaki znam).

Do ledów, moim zdaniem, nie opłaca się dopłacać ze względu na krótki czas, w jakim TV będą używane. Poza tym LED to niekoniecznie lepsza jakość obrazu.

Ostatnia edycja:

wader11

Member
Witam
Zakupilem Toshibę AV933 - graja niezle :) DVB-T glowica czulsza niz w Ferguson Ariva :)obreaz ok :) Dziekuje za rady.
Pozdrawiam

Do góry