LCD do 6000zł

Sir_Misiek

New member
Witam, pewnie temat był już wałkowany setki razy ale zaryzykuje. Jaki LCD byście polecili do 5000-6000zł do kablówki Multimedii, DVD Pioneer'a DV-393-S, Xbox'a 360? Pokój około 5x5m. Czy może próbować jakieś PDP w tej cenie? W sumie sygnał SD będzie lepiej wyglądał, ale czy dostanę coś naprawdę sensownego w tej cenie, z rozdziałką koło 1366x768? Fajnie jakby LCD/PDP miał koło 2x HDMI, gdyż nie należę do osób często zmieniających TV, a urządzeń z HDMI będzie przybywać :)
Jeśli jest ktoś z Lodzi i okolic to mile widziane jakieś rozsądne cenowo sklepy + chciałbym zamówić sobie prezentację kilku modeli do domu, żeby naocznie przekonać się o wyglądzie SD na LCD ;)
Pozdrawiam
Sir_Misiek

Sir_Misiek

New member
Widzę nikt nie ma pomysłu co doradzić, to może zapytam inaczej. Który z modeli:
Samsung LE40M87B D
Sharp LC-42XD1E
byłby lepszy dla moich wymagań?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
a ja zacząłbym zupełnie inaczej .
Przy Twoich warunkach wystarczy zmienić trochę środki finansowe by przez lata / jak piszesz ,że nie często dokonujesz zmian/ cieszyć się niewiarygodną jakością .
Sprawdź :
56 HD Ila JVC
50 Pioneera 507 Xa
46 JVC Z 70
46 Sharp Xd1.
=================
Prezentacje zamówisz bez problemu.
Nie ma mozliwości zebyś przy takim zestawieniu nie znalazł czegoś dla siebie. Musisz być zadowolony.
pozdrawiam

motobartcompany

New member
Moim zdaniem nie myśl o plaźmie pod konsole. Ja wiem że zaraz wszyscy mnei pojadą:) ale nie popełniaj tego błędu co ja. Kupiłem plazme, na forum niby pisało, że ma zabezpieczenia i się nie wypala. Dotarłem ją zgodnie z zaleceniami. Efekt? 2 godziny w Forze 2 i zostały piękne powidoki, śnieg na kilkadziesiąt minut załatwia sprawe, ale czy to fajnie cały czas myśleć , że jakieś duchy zostaną? w niektórych grach stałe obrazy hud, jest mocno kontastowy, i naprawdę wielogodzinna gra plaźmie szkodzi.

O zielonych krawędziach nawet nie wspomne.

deniro24

Member
Bez reklam
motobartcompany napisał:
Moim zdaniem nie myśl o plaźmie pod konsole. Ja wiem że zaraz wszyscy mnei pojadą:) ale nie popełniaj tego błędu co ja. Kupiłem plazme, na forum niby pisało, że ma zabezpieczenia i się nie wypala. Dotarłem ją zgodnie z zaleceniami. Efekt? 2 godziny w Forze 2 i zostały piękne powidoki, śnieg na kilkadziesiąt minut załatwia sprawe, ale czy to fajnie cały czas myśleć , że jakieś duchy zostaną? w niektórych grach stałe obrazy hud, jest mocno kontastowy, i naprawdę wielogodzinna gra plaźmie szkodzi.

O zielonych krawędziach nawet nie wspomne.

To co napisałeś jest dla mnie bardzo cenne - plazma+konsola. Wybieram telewizor pod kablówkę, dvd, divx oraz pod konsole starszej generacji (PS2, Xbox....). Czytałem dużo o powidokach na plazmach w związku z nieruchomymi częściami obrazu w grach. LCD jest tego pozbawiony, ale kablówka i divX wyglada o wiele gorzej na lcd niz na plaźmie. Tak samo gry z konsol starszej generacji: na lcd szkoda na to patrzeć (co innego X360 czy ps3), a na plaźmie po componencie ps2 i Xbox1 wygląda dla mnie o wiele lepiej. Tylko te powidoki!! Nie wyobrażam sobie grania z myślą o "zdrowie" tv!! Granie to ma być luz i zabawa. I jak tu byc mądrym, i tak źle i tak źle. Wciąż się zastanawiam plazma Samsunga 42C91/42Q91 czy jakiś LCD (Sharp Rd2, Sony D3000, Philips, samsung). Poprostu wysiadam.

Pozdro.

Sir_Misiek

New member
kiki napisał:
witam
a ja zacząłbym zupełnie inaczej .
Przy Twoich warunkach wystarczy zmienić trochę środki finansowe by przez lata / jak piszesz ,że nie często dokonujesz zmian/ cieszyć się niewiarygodną jakością .
Sprawdź :
56 HD Ila JVC
50 Pioneera 507 Xa
46 JVC Z 70
46 Sharp Xd1.
=================
Prezentacje zamówisz bez problemu.
Nie ma mozliwości zebyś przy takim zestawieniu nie znalazł czegoś dla siebie. Musisz być zadowolony.
pozdrawiam

Dobra wszystko fajnie, tylko takie telewizorki to troszkę kosztują, niby LCD będzie brany na raty, ale jednak więcej kosztować będzie.
Sharp 7400
JVC Z70 - 11k :/
Pioneer - 7700
Tego 56 JVC to coś znaleźć nie mogłem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wszystkie są w tej samej klasie cenowej.
Jeśli chcesz rzeczywistej zabawy to masz tylko do wyboru JVC 56". Nie wypala się i ma parametry plazmy.
I wracam do Twojego podejscia.
Zakup na dłuższy czas - więc wybrany model musi spełniać zadania na wiele lat. Dlatego lepiej dołożyć brakujacą Kwotę w ratach.
I często przy takiej wielkości pokoju takie zestawienie spełniało oczekiwania na najwyższym poziomie.
Twoje obawy rozumiem , że dotyczą wyłącznie poziomu cen.

Zostając więc przy nieprzekraczalnej barierze - 6000 zł .Sprawdź :
42 JVC G 80
42 Plazma Samsuna s5 H / nie wypala się/
42 Pioneer 4270 XA
.Jak sam sprawdzisz przekonasz się co do plazmy.
Pozdrawiam
Krzysztof
600059615 tel.

jarwisz

New member
Bez reklam
Sir_Misiek napisał:
Tego 56 JVC to coś znaleźć nie mogłem.
ja ze swej strony mogę Ci tylko podpowiedzieć tak
przy tych wszystkich twoich zamiłowaniach powinieneś poważnie zastanowić się nad

1.56 HD Ila JVC
2.55A2000

to gier nie ma nic lepszego
ja wybierałem między 55A2000 a GE1E -
wygrał jak widać Sharp ale to nie znaczy że jest lepszy.To znaczy że bardziej mi pasował.
Teraz natomiast już zastanawiam się nad 3LCD ale w głowie już mam 70" - to dopiero będzie jazda :D :D :D

nie wiem jak tylko "połowicę" przekonam że to "mi jest potrzebne"
a jak mi się nie uda to kupie sobie "na gwiazdkę" i już

dokładnie myślę o SONY KDS-70R2000 BRAVIA

KIKI - daj znać jaka jest cena i czy spada na ten model czy zastój

pozd

Ostatnia edycja:

Sir_Misiek

New member
To ja się zamotałem już :p

Czyli jednak rezygnować z Full HD LCD, tylko jednak PDP?

Bo ja myślałem o tych modelach co wyżej pisałem... Aczkolwiek nie widziałem ich w akcji (poza Sharpem, którego widziałem w MM :| )
Może się ktoś na ich temat wypowiedzieć?

Czytałem, że startuje Syfra w HD w lipcu (wiem, wiem nie ma co się podpalać), czekam do września jaką ofertę będzie miał Polshit i myślę, że wtedy z kablówki zrezygnuje, na koszt jakiejś platformy cyfrowej.

jarwisz

New member
Bez reklam
Sir_Misiek napisał:
To ja się zamotałem już :p

Czyli jednak rezygnować z Full HD LCD, tylko jednak PDP?

Czytałem, że startuje Syfra w HD w lipcu (wiem, wiem nie ma co się podpalać), czekam do września jaką ofertę będzie miał Polshit i myślę, że wtedy z kablówki zrezygnuje, na koszt jakiejś platformy cyfrowej.

ad.1 SHARP 55a2000 to nie plazma tylko tylna projekcja a to zupełnie co innego
ja już miałem plazmę i starczy.Wcale Ci ich nie polecam tylko zwróć uwagę na 3LCD

ad.2 - jak Fundniesz se 55a2000 albo JVC to będziesz miał jak znalazł na nowe #3 kanały HD w cyfrze od września

Sir_Misiek

New member
Tylna projekcja, to mnie nigdy jakoś nie przekonywała :confused: lampa droga (gdyby jakieś problemy były), no i tylna projekcja to gabarytowo większa (ani tego na ścianę zawiesić), a co do PDP, to kiki tu podawał propozycję, to się do nich odniosłem.

jarwisz napisał:
ad.1 SHARP 55a2000 to nie plazma tylko tylna projekcja a to
ad.2 - jak Fundniesz se 55a2000 albo JVC to będziesz miał jak znalazł na nowe #3 kanały HD w cyfrze od września
No nie jest powiedziane, że wezmę Syfrę. Czekam na Polshit i to kto będzie miał lepszy sport i ewentualnie filmy.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sir - poproś o prezentację i wszystko będzie bardzo proste i jasne.
Zostałbym przy plaźmie . Ale powinieneś zdecydować sam najlepiej właśnie we własnym domu.
pozdrawiam

Sir_Misiek

New member
Jeszcze nie uzyskałem odpowiedzi na 2 pytania:
1. Co z tymi modelami?
Samsung LE40M87B D
Sharp LC-42XD1E
2. Co z tym Full HD? Rezygnować z tego? Bo w tych propozycjach tutaj, chyba tylna projekcja tylko miała.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Jeszcze raz dostałeś sporo propozycji i nie wiem na które się wstępnie decydujesz . Czy na te 46" czy na 42" ze względu na koszty ?

Sir_Misiek

New member
Chyba jednak do 42", bo w planach mamy też jakieś kino domowe do tego.
Ewentualnie może rozważę dwa przedziały 42" i 46" (co z nich będzie najlepsze). Jeśli rodzicieli przekonam, to może będzie wyższa przekątna ;)

Do góry