LCD do 5000zł

G@RY

New member
Witam!

Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić telewizor. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 5000 zł ewentualnie ciut więcej.

Odległość w jakiej będe siedział to ok 2m
Obraz z kablówki
Od czasu do czasu chciałbym podłączyć kompa
Wraz z TV chce kupić DVD (tutaj też proszę o opinie co polecacie żeby ładnie współgrało)

Proszę o jakieś opinie bo po przejrzeniu forum już sam się pogubiłem za dużo tego się naczytałem :)

PS te 5000 to na sam TV bez DVD

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
z 2 metrów to raczej albo 26" LCD albo 32 CRT
jeśli LCD to dostaniesz wyjatkowo dobre modele
26 Loewe
26 JVC s 60
26 Panasonic LX 50
26" Samsung M 61,
26" Sharp Ga 6
26 "LG LX 1

LCD 32 " musiałbyś siegać z największą płynnoscią
czyli JVC c 50 - a to już 5999 zł
za blisko siedzisz
Jeśli CRT to mozesz sięgnać nawet po Nemosa
pozdrawiam

G@RY

New member
Jeżeli chodzi o:

Samsung M61 to jest to chyba 32'' z tego co znalazłem model M51 jest 26'' i kosztuje poniżej 5000zł więc by się nadawał :) a do tego DVD Samsung HD950

Panasonic lx50 raczej odpada jak już to lx500 ma wejście HDMI które kiedyś może się przydać no i wejście na kartę SD. A cenowo 500 kosztuje ok 5200 najtaniej więc jak już to ten model wezmę pod uwage w dalszych poszukiwaniach.

JVC s60 widziałem dużo dobrych opinii na jego temat zostawiam do dalszego rozpatrzenia

Loewe Xelos A26 telewizor ma imponujące możliwości które podaje producent ale koszt to ponad 6000 :/ więc odpada

LG odpada nie mam zaufania do tej firmy

Sharp ładny wygląd zostawie do przemyślenia

Reasumując oprócz Loewe i LG muszę reszte zobaczyć w działaniu w tygodniu zachacze o jakiś sklep i dalej sie będziemy zastanawiać :) Mam nadzieję że mogę liczyć na Ciebie kiki to nie jest lokówka i nie chciałbym później żałować zakupu :)

G@RY

New member
Chciałem zapytac czy ktoś zna jakieś pożądne sklepy w trójmieście i okolicy gdzie można sie pożądnie przyjżeć i porównać różne TV. Dziś byłem w Media Markt a tam akurat nie było wszystkich modeli.

Z tego co dziś widziałem to JVC S60 stał obok Samsunga R51 i miał o wiele lepsze klolory jeżeli ktoś ma JVC S60 lub Panasonic'a LX500 proszę o opinie na ich temat jak grają, jak współpraca z komputerem i jakie opinie na ich temat.

Pozdrawiam!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
własnie dlatego ,że to nie lokowka - warto dołożyć starania przy wyborze.
JVC - ma stabilną wysoką lokatę podobnie jak Panasonic lx 50. O ile ten ostatni nie ma tylko zlącz HDMI o tyle gra po komponencie wspaniale.
Korzystaj z pokazów i wybieraj sam.
W Trójmieście powinny być u Jonczaka na Manhatanie.
pozdrawiam

G@RY

New member
kiki orientujesz się czy da się załatwic pokaz w Wejherowie ok 40 km od Gdańska bo z tego co się zorientowałem to organizujesz takie cuś

im więcej chodze po sklepach tym większy mentlik w głowie mam :/
a co powiesz na temat Samsung 32A33WX widziałem sporą obniżkę z 9000 na 6000 tyś.

pozdrawiam

krytyk

New member
a ja bym polecił do 5k pln, np
FSC V32-1 32", mam V40-1 i maszyna chodzi super przy tych samych parametrach, porządna niemiecka robota !

G@RY

New member
nie ma zabardzo tego w sklepach nie widziałem nigdzie a nie widząc z allegro na pewno nie kupie chyba że masz pomysł gdzie to cudo obejrzeć ;]

szczerze to napaliłem się najbardziej na Panasonic 26LX500 32'' za duży i sie nie zmieści na pułce za wysoki a stawiając go w innym miejscu miałbym go 2 metry przed sobą więc trochę za blisko jak na 32''

krytyk

New member
FSC V32 stoi na allegro, skontaktuj sie, zamow do domu, napewno przywiozą, pokażą, sprawdzisz sprzet...
myslę ze nie powinno byc problemu, wiekszosc sklepow teraz dowozi do chaty i pokazuje towar
a naprawde towar wart tej kasy

karaznie

New member
G@RY napisał:
LG odpada nie mam zaufania do tej firmy

To zaufaj, oni robią 1/3 paneli :) na świecie. Jest duża szansa, że zakupiony przez Ciebie model to będzie panel LG z innym logiem i obudową. Ja generalnie bym nie ufał telewizorom w tej cenie jaką podałeś, jednak jeśli chodzi o tańsze modele to LG robi jedne z lepszych. Idź do sklepu, pooglądaj. Nie kupuj logo a telewizor. To moja rada...

korby

krytyk

New member
nie mam nic do LG, ale znam bardzo dobrze rynek niemiecki, i tam LG, Samsung, ogólnie korea uznawane sa za masówkę, czyli ilość nie jakość, niestety forumiczu tu tez to nierzadko potwierdzają,
zdecydowanie lepszą opinią ciesza sie produkty niszowe, choć wcale nie droższe,
co by nie pisac zachód trochę jest do przodu wobec nas , mieli wiecej czasu na doswiadczenia z nowym towarem

G@RY

New member
karaznie napisał:
Ja generalnie bym nie ufał telewizorom w tej cenie jaką podałeś

Czemu byś nie ufał 26'' za 5000 zł to powinien być już w miarę przyzwoity sprzęt jestem w stanie dać trochę nawet ponad 5k.

karaznie napisał:
To zaufaj, oni robią 1/3 paneli :) na świecie. Jest duża szansa, że zakupiony przez Ciebie model to będzie panel LG z innym logiem i obudową.

Złe doświadczenia (nie tylko moje) z produktami tej firmy (monitor, nagrywarka) mnie zniechęcają do niej. TV oprócz panela ma jeszcze sporo elektroniki o którą dba już firma produkująca dany telewizor chyba że się mylę.

krytyk napisał:
zdecydowanie lepszą opinią ciesza sie produkty niszowe, choć wcale nie droższe,
co by nie pisac zachód trochę jest do przodu wobec nas , mieli wiecej czasu na doswiadczenia z nowym towarem

Tylko że u nich towar ten jest ogólno dostępny u nas ciężko dostać sprzęt w sklepach nie z jak to nazwałeś masówki. A gdzie jak nie w sklepie porównać obraz na poszczególnych telewizorach. Zostają jeszcze prezentacje w domu ale tam też są głównie masówki do wyboru.

Do góry