LCD do 2500zl

nicematii

New member
Witam, chce kupic sobie telewizor LCD , niemam zabardzo pojecia co wybrac, tv bedzie sluzyl glownie do konsoli xbox360 i filmow dvd, sporadycznie do ogladania telewizji, musi byc full HD, co do marki to jestem otwarty na wszystko poza samsungiem. Konsultatnt w saturnie polecal mi sony lub lg, mam pokoj 26m2 , bede siedzial w dosc duzej odleglosci od tv jakies 4,5m , mysle ze minimum te 42 cale, sam niewiem czy w tej kasie dostane cos pozadnego z wieksza liczba cali, prosze o jakies rady, propozycje. Pozdrawiam.

nicematii

New member
dzieki za propozycje, z tego co widze te tv maja 50hz, czy to nie jest duza wada w porownaniu do 100hz? nieznam sie wiec sie pytam, konsultatnt w saturnie mowil mi ze bede widzial roznice golym okiem na niekorzysc 50hz.

Karpaj

New member
Bez reklam
Do xbox nie potrzebujesz telewizora wiecej niz 50hz, bo i tak nie wykorzystasz tego na trybie z najmniejszym input lagiem.

Ew. jeszcze widziałem w Avansie Toshiba 46BL712 - świecił na poziomie Samsunga ES5500 / Sonego EX650, więc całkiem fajna sprawa. Nie miałem jednak okazji potestować więcej :/

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tej odległości to zdecydowanie za małe ekrany.
Dla takich potrzeb :
Samsung 51E550
Panasonic 47E5
Philips 46PFL5007
Philips 47PFL 3507
Panasonic 50UT50

nicematii

New member
troche odswiezam troche poczytalem, , poogladalem w sklepach i wnisoki mam takie jesli chodzi o jakosc obrazu najbardzej przekonuje mnie toshiba i sony, tv ograniczam do 40-42cali, musi miec prawdziwe 100hz, musi byc full Hd, optyczne wejscie audio, moze miec usb, niemusi miec internetu i 3D, moze byc led , ale moze tez byc zwykly lcd.

Karpaj

New member
Bez reklam
troche odswiezam troche poczytalem, , poogladalem w sklepach i wnisoki mam takie jesli chodzi o jakosc obrazu najbardzej przekonuje mnie toshiba i sony, tv ograniczam do 40-42cali, musi miec prawdziwe 100hz, musi byc full Hd, optyczne wejscie audio, moze miec usb, niemusi miec internetu i 3D, moze byc led , ale moze tez byc zwykly lcd.

Sony w tym roku nie ma żadnego prawdziwego 100hz - ma dopiero prawdziwe 200hz, lub ino 50 :p

Z Toshiby natomiast do tych parametrów najlepiej pasuje 40TL933.

SLAV7

New member
Bez reklam
dzieki za propozycje, z tego co widze te tv maja 50hz, czy to nie jest duza wada w porownaniu do 100hz? nieznam sie wiec sie pytam, konsultatnt w saturnie mowil mi ze bede widzial roznice golym okiem na niekorzysc 50hz.

Za niewiele ponad 2600 możesz mieć dobrego PHILIPSa 47PFL4007. Ma 200 Hz, jest full HD. Przy odległości 4,5 m przekątna 40 cali to zbyt mało. Uwierz, sam to przetrenowałem. Oglądam z 3,5 m i mam 40 cali. Początkowo było 37 i po 3 dniach był mały. Teraz chcę zmienić na co najmniej 42 cale.

nicematii

New member
po glebszym zastanowieniu, mysle ze i te 42 cale beda po tygodniu male, jesli zwieksze budrzet, to wpadly mi w oko takie dwa modele

Panasonic TX-L47ET5E
Sony KDL-46EX720

co jeszcze w podobnych parametrach moge dostac?

Karpaj

New member
Bez reklam
No to podsumowując :
Panasonic 47" ET5
Philips 46" 5507
Toshiba 46" TL933
Sharp 46" LE730
Sony 46" EX720

Z czego Sharp i Sony to modele zeszłoroczne.

Do góry