LCD 55". Mam zbyt duże wymagania?

rzw

New member
Witam,

Do tej pory przywiązany byłem do marki Panasonic, jednak opinie na temat tegorocznych TV trochę mnie odstraszają. Zacząłem, więc patrzeć w kierunku Philips'ów z serii 6500 (Ambilight kusi). Widać, że w temacie softu się poprawia, więc jest to jeden z typów rozważanych. Ale to migawkowe 3D!? Pracuję oczami i nie chcę ich nadmiernie przemęczać. I tu dochodzimy do moich wymagań:

- 55" (odległość ok. 3,5m);
- LED;
- 1920x1080 (bo nc+ i 3,5m do TV, więc i tak nie zobaczę 4K);
- pasywne 3D (to nie będzie decydujące);
- 100Hz (bo 70% czasu to będzie sport, i drażni mnie, gdy piłka wygląda jak kometa);
- czarna czerń;
- cena ok. 4K.

Co do tego pasywnego 3D to się bardzo nie upieram, bo ileż tego będę oglądał? Jednak, gdyby był jakiś model warty uwagi z pasywnym to byłby jego plus.

Ambilight (jak wspomniałem, kusi) - czy jest LED Philips, który spełnia powyższe kryteria (pasywne 3D)?

Smart TV - nie mam tu wielkiego parcia. Swego czasu zrobiłem sobie HTPC i spełnia wszystkie potrzeby. Ma to raczej być dobry wyświetlacz, niż źródło sygnału.

Czerń - nie spodziewam się cudów, ale ponieważ głównie TV oglądany będzie na wprost, to czy mix matryca VA i pasywne 3D jest w ogóle możliwe? Ktoś coś takiego produkuje?

Co polecacie dla takich kryteriów?
Z przyczyn trudnych do wyjaśnienia w ewentualnych propozycjach proszę o pominięcie firm Samsung i LG.

Pozdrawiam,
rzw

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teraz nie musisz się przywiązywać do Panasonica bo w tym roku grają bardzo słabo. Do Twoich potrzeb Philips 55PFH 6510 - z matrycą natywną 100Hz, Ambilightem , Androidem, Kodi, MxPlayerem.
Jak będziesz niebieski masz specjalną ofertę cenową i kalibracje gratis.

rzw

New member
55PUS7150/12 wygląda ciekawie, ale jest UHD i trochę powyżej zakładanego budżetu (Najtaniej znalazłem 4699).
Tak jak pisałem, oglądam sporo sportu. Nadałby się do tego? Jak z czernią?

A gdyby jednak LCD FullHD, to jaki polecasz/polecacie z pasywnym 3D i min. 100Hz (dowolna marka)?

rzw

New member
OK, dzięki!

To 2 pytania:
1. Jaki jest najniższy model Philips 55" 100Hz, pasywne 3D i potrójny Ambilight? Czy w ogóle taki jest?

2. Przejrzałem oferty innych producentów i wygląda na to, że jedyny LCD, który ma pasywne 3D i 100Hz to LG 55LF652V, ale strasznie mało na jego temat można znaleźć. A jest ciekawy, ma np. DVBS2+CI... Czy są jakieś inne?

Do góry