LCD 52'' Sharp LC-52DH77E warto kupić?

POLLOK

New member
Witam!

Chciałbym w końcu nabyć dobry telewizor LDC 52".
Czy Waszym zdaniem warto kupić Sharp LC-52DH77E?
A może coś innego polecicie?
Proszę o pomoc :smile:

Pozdrawiam
POLLOK

Hartson

New member
Bez reklam
Na forum jest cały Topic na temat Sharpa DH77E, jest też test tego LCD 42" w strefie dla "niebieskich".

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=38305 - tu poczytaj
w mocniejszych stacjach sygnałow wygląda to jeszcze lepiej
039_P1140742.JPG

W klasie cenowej to bardzo dobry model- chociaż dla Twoich potrzeb - podaj jakie masz warunki i potrzeby ?
Jest w promocji z BD 21 Sharpa.

POLLOK

New member
kiki napisał:
W klasie cenowej to bardzo dobry model- chociaż dla Twoich potrzeb - podaj jakie masz warunki i potrzeby ?
Jest w promocji z BD 21 Sharpa.
Dzięki za odpowiedź.
Warunki mam takie (zrobiłem rysunek, ale nie mogę wkleić, bo mam mniej, niż 5 postów :???:):
Salon ma 30 m2 (4.1 m x 7.3 m). Ekran ma wisieć na środku krótszej ściany. Od ekranu do kanapy jest 4 m.

Telewizor będzie służył zarówno do oglądania dziennika, jak i do oglądania filmów. Źródła sygnału, to temat otwarty. Skłaniam się ku Cyfrze. Do tego jakiś odtwarzacz DVD (blue-ray). Mam też sygnał analogowy z anteny (głównie do oglądania Polsatu). Myślę też o postawieniu na stałe jakiegoś cichego kompa (do przeglądania internetu i do odtwarzania muzyki i filmów).
Do oglądania filmów pomieszczenie mogę całkowicie zaciemnić (rolety zewnętrzne).
Chciałbym ekran 52" (chyba nie za duży??)
Kolega mi polecał Sharpa, ale jak pod koniec zeszłego roku czytałem forum, to właśnie zapowiadano nowe modele Sharpa (DH77), więc wstrzymałem się z zakupem. Inny kolega mi poleca plazmę Pioneer KURO.
Ja już sam nie wiem, co lepiej kupić :roll:
Nie ukrywam, że Pioneer bardziej mi się podoba wizualnie, niż Sharp z tą falą na dole.

Pomóżcie mi proszę w wyborze.

Pozdrawiam
POLLOK

Hartson

New member
Bez reklam
Jakbym miał taki wybór, to kupiłbym zdecydowanie Pionka LX5090, bo ma po prostu lepszy obraz (zakładam, że o tą plazmę Tobie chodzi). Choć różnica w cenie jest sporawa bo Sharp to coś około 8000 zł (w MM i Saturnie) a Pioneer to jakieś 11000 - 12000 zł (cena bez podstawy i głośników, ktore możesz zakupić opcjonalnie w cenie 1000 zł za oba elementy).
Jedyne co by mnie powstrzymywało od zakupu Pioneera to, że generalnie Pioneer kończy w tym roku produkcję plazm całkowicie wycofując się z tego segmentu. I nie wiem jak będzie wyglądało serwisowanie sprzętu w przyszłości (choć czytałem, że mają serwisować plazmy przez 8 lat od zakończenia produkcji).

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
oczywiście że Pioneer zagra zdecydowanie lepiej. Oczywiście że możesz poprosić o prezentację w domu , ale gdy jedzie Pioneer to i tak wygrywa.
Oczywiście klasa cenowa dla członków klubu HDTV jest zupełnie inna - ceny dostaniesz wejdź na priw.
Zarówno rolety jak i Polsat wyraźnie kieruję Cię Pioneera.

Do góry