Witam,
Szukam i szukam, ale modeli jest tyle, że mnie głowa boli Może ktoś z Was mi pomoże.
Obecnie mam plazmę LG 50PC51 i nie do końca jestem zadowolony (obudowa trzeszczy, tylko 60Hz przy podłączaniu komputera). Jako, że mam okazję sprzedać ją prawie za tyle za ile kupiłem to nie ma się nad czym zastanawiać
I teraz szukam sobie LCD. Jako, że trzeba się rozwijać, to niechętnie kupię coś o matrycy 50". Najchętniej 52-55", ale może i rozsądne 60" się znajdzie.
Najchętniej nie przekraczałbym kwoty 6000 zł, a jeśli to bardzo niewiele.
Ale do rzeczy:
Jakie masz warunki - pokój 5x5m
Preferowana wielkość matrycy – 52-60"
Preferowane marki - preferuję w kolejności: Sharp lub Samsung, ale specjalnie się nie załamię jeśli będzie to Sony, Panasonic, Philips lub Toshiba.
Jaki sygnał – wstępnie sd, kablówka, za pół roku Cyfra+ HD
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? – na wprost
Jaka odległość od ekranu – 3-4m
Jakie urządzenia do podłączenia - DVD, komputer, PS3
Jaka klasa cenowa – ~6000 zł
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – wieczorami, chociaż ewentualne odbicia będę niwelował zasłonami w oknach.
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – okna na Południe - Południowy Wschód, a TV będzie na ścianie Zachód - Południowy Zachód
Ile osób zasiada przed telewizorem – 2-3
Jaki masz ulubiony program – filmy, Discovery HD
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła - przy świetle (ale nieduże natężenie),
Ma stać czy wisieć - stać
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD
Ilość złącz HDMI - minimum 3 sztuki
Dodatki, które byłyby mile widziane, ale nie warunkują wyboru:
- wbudowany dysk,
- dostęp do Internetu (mam też w PS3, więc tragedii nie będzie bez tego).
Z góry dziękuję za propozycje.
Pozdrawiam
Marcin
Szukam i szukam, ale modeli jest tyle, że mnie głowa boli Może ktoś z Was mi pomoże.
Obecnie mam plazmę LG 50PC51 i nie do końca jestem zadowolony (obudowa trzeszczy, tylko 60Hz przy podłączaniu komputera). Jako, że mam okazję sprzedać ją prawie za tyle za ile kupiłem to nie ma się nad czym zastanawiać
I teraz szukam sobie LCD. Jako, że trzeba się rozwijać, to niechętnie kupię coś o matrycy 50". Najchętniej 52-55", ale może i rozsądne 60" się znajdzie.
Najchętniej nie przekraczałbym kwoty 6000 zł, a jeśli to bardzo niewiele.
Ale do rzeczy:
Jakie masz warunki - pokój 5x5m
Preferowana wielkość matrycy – 52-60"
Preferowane marki - preferuję w kolejności: Sharp lub Samsung, ale specjalnie się nie załamię jeśli będzie to Sony, Panasonic, Philips lub Toshiba.
Jaki sygnał – wstępnie sd, kablówka, za pół roku Cyfra+ HD
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? – na wprost
Jaka odległość od ekranu – 3-4m
Jakie urządzenia do podłączenia - DVD, komputer, PS3
Jaka klasa cenowa – ~6000 zł
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – wieczorami, chociaż ewentualne odbicia będę niwelował zasłonami w oknach.
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – okna na Południe - Południowy Wschód, a TV będzie na ścianie Zachód - Południowy Zachód
Ile osób zasiada przed telewizorem – 2-3
Jaki masz ulubiony program – filmy, Discovery HD
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła - przy świetle (ale nieduże natężenie),
Ma stać czy wisieć - stać
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD
Ilość złącz HDMI - minimum 3 sztuki
Dodatki, które byłyby mile widziane, ale nie warunkują wyboru:
- wbudowany dysk,
- dostęp do Internetu (mam też w PS3, więc tragedii nie będzie bez tego).
Z góry dziękuję za propozycje.
Pozdrawiam
Marcin