LCD 40" dla "N"ki

spiderd2

New member
Witam.
Bardzo trudno mi wybrać telewizor, gdyż na rynku jest wiele ofert. Dlatego pytam tutaj ludzi obeznanych w temacie :D .
Jakie masz warunki - pokój 6m x 4m
jaki sygnał ? - "N" tylko
jaka odległość od ekranu ? 3-4m
jakie urządzenia do podłączenia? kino domowe ( jeszcze nie wiem jakie)
jaka klasa cenowa? do pln 4000 z kinem domowym
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? wieczór 70% popołudnie 30%
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? Dosyć duże w godzinach 14-16, ale promienie nie będą padać na TV.
ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
Jaki masz ulubiony program? - TVP, TVN, Discovery
jaki masz telewizor? - Toshiba taka stara 28" (ponad 15 lat)
Ma stać czy wisieć? - wisieć
Co Cię drażni w telewizorach? - jakosc obrazu w SD

Nie wiem co to ma być z MPEG-4, że bez niego nie będzie odbierał TV naziemnej(a co to jest?). Czy mnie to też dotyczy, bo żadna kablówka nie dojdzie do mnie. Mieszkam na obrzeżu małego miasta (Jaworzno). Jestem kompletnie zielony.

Myślałem nad Samsungiem a551 i a656, Sony V4000 i W4000

Chciałbym, abyście mi podali jakieś atrakcyjne telewizory wraz z kinem domowym. Piszę tutaj mój pierwszy post, więc sory jeżeli czegoś nie wiem. Poprawcie mnie jakby co :p .

Pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:

JKR

New member
Telewizora Ci nie wybiore - ale podpowiem, ze jesli ma byc wpiety do Nki przez hdmi to musisz uwazac na to co kupisz. Moze nie byc dzwieku, moze rwac dzwiek, moga byc rozne inne smieszne rzeczy, zwiazane z obrazem, a wszystko dzieki obsludze hdmi w nboxach.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przy tych warunkach możesz sięgać spokojnie po 42":
Pansonic 42 PY 80
JVC 42 R 90
Philips 42 7762
Sony 40 W 4000

dark972

New member
JKR napisał:
Telewizora Ci nie wybiore - ale podpowiem, ze jesli ma byc wpiety do Nki przez hdmi to musisz uwazac na to co kupisz. Moze nie byc dzwieku, moze rwac dzwiek, moga byc rozne inne smieszne rzeczy, zwiazane z obrazem, a wszystko dzieki obsludze hdmi w nboxach.

To wszystko prawda, bo zamierzam nabyć nbox/a własnie pod Sony.

JKR

New member
Nie, nie prawda. Lubie tak wciskac kit na forach po prostu (-;

http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=9439&page=2
i wiele innych watkow na forum N. Czasem nboxy uwazaja, ze dany telewizor nie obsluguje hdcp. po 10minutach wlaczaja opbraz po hdmi, albo nie puszczaja dzwieku i trzeba przestawic w tryb dvi a dzwiek puscic czyms innym. A czasem w ogole nie zadziala po hdmi, albo bedzie zrywalo obraz co chwile itd... Albo kupisz tv o ktorym na pewno wiadomo, ze zadziala albo losujesz i mozliwe ze wtedy bedziesz ogladal po componencie. Co ma swoje zle strony w przypadku nbox recerdera, downscaling VOD.

spiderd2

New member
oo...widzę, że kilka nowych postów w temacie. ;)

Tak więc radzicie kupić Sony W4000 pod tego N-boxa?

@pener77: Chyba jednak za droga ta Toshiba :/

Do góry