LCD 40-42" FULLHD tylko i wylacznie sygnal HD

Jussi

New member
Bez reklam
Witam. Zakupilem konsole PS3, wiec nadszedl czas na telewizor. Od razu mowie, ze nie mam sokolego wzroku, poniewaz nawet u wujasa na starym 37 calowym lcdeku LG obraz mnie zachwyca, dlatego tez nie mam zamiaru wydawac kasy na technologie typu 100hz itp, itd.

Interesuje mnie telewizor 40-42" fullHD, a teraz kilka standardowych odpowiedzi dla Kikiego i innych :) :

pokoj - niecale 10m2, tylko drzwi balkonowe, zaslonieta roleta granatowa, wiec w pokoju ciemnosc prawie bedzie do ogladania
przeznaczenie - 90% filmy bluray i HD z kompa, 10% gry PS3
odleglosc od kanapy - ok. 3m
żródło sygnału - tylko PS3 (blu-ray) i HD z komputera
telewizor bedzie albo stał na stoliku, albo wisial na belce idacej od stolika

Najprosciej rzecz ujmujac, wszedlem w ceneo i wyszukalem tv do 3000zl gora 3200zl, majace fullhd i wyskoczyly mi nastepujace modele:

Samsung LE40A551P
Samsung LE40N87B
SHARP LC-42X20E (niestety ponizej 3200zl tylko w slawnym OSCAR MEDIA)
PHILIPS 42PFL5603D/12
Sony KDL-40D3500
Sony KDL-40S4000
Sony KDL-40U4000
TOSHIBA 42XV500

To tyle jesli chodzi o "moje" propozycje z ceneo.
Chcialbym kierowac sie tu ceną, czyli czym taniej tym lepiej :).
Czy przy sygnale HD roznice w telewizorach tej klasy beda dostrzegalne?
Jedna rzecza na ktorej by mi zalezalo to to, aby nie bylo problemu z podlaczeniem komputera (tzn. aby wyswietlal dobrze rozdzielczosci).

Dziekuje z gory za pomoc! :eek:k:

Ostatnia edycja:

Jussi

New member
Bez reklam
Kiki czy moge prosic o chocby szczatkowe informacje na temat tej toshiby? Nie moge nigdzie na necie znalezc o niej informacji, niestety nie posiadam konta klubowego i nie moge dostac sie do twojego linku.

Philipsa znalazlem ale cena mocno przekracza 3000zl... :(

ps soniak d3500 jest ok, cena tak samo, tyle ze dosc stary wyglad ma... no ale obejrze dokladnie w sklepie gdzies po podlaczeniu do ps3 i zobacze jak to wszystko wyglada.

dzieki za opinie i prosze o te toshibe

Jussi

New member
Bez reklam
Bylem dzisiaj w 3 sklepach i porownywalem telewizory, popodlaczalem PS3 i zapuscilem Terminatora 2 oraz jedna gierke i niestety musze przyznac, ze choc nie bralem pod uwage samsunga LE40A656 to po podlaczeniu do sonego d3500, philipsa, toshiby no i tego samsunga (co uczynilem z ciekawosci, bo nie bralem go pod uwage ze wzgledu na wyzsza cene jak rowniez czerwonawe zabarwienie obudowy) jednak samsung bije wszystkich.

Szukalem taniego telewizora FullHD, do 3000zl, ale po podlaczeniu do Samsunga, doloze to 300zl i jednak wybiore ten wlasnie telewizor. Nie wiem czy chodzi tu o 100hz czy nie, bo sie na tym nie znam, ale kontrast i jakosc barw jednak jest widocznie lepsza.

W ten sposob zakonczylem poszukiwania telewizora z czego jestem bardzo zadowolony.

Na ceneo jest za ok. 3300 zl z dostawa, wiec nie ma co sie zastanawiac. A okazalo sie ze tego czerwonego zabarwienia nie widac prawie w ogole, nie to co na zdjeciach w internecie :)

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wystaczy ze podniesiesz poprzeczkę i masz znacznie wyzej notowane modele:
Sony 40 W 4000
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=25741

czerń jest poprostu czarna.
p1040879jh5.jpg

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=17550

DSC_0201.JPG

jeśli ma być Samsug:
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=30254
Ujęcia portretowe nawet z różnym czasem naswietlenia wypadaja rewelacyjnie.
133_P1090203.JPG

Wybór należy do Ciebie.
Ale jakość w domu nie ma nic wspólnego pokazem w sklepie.
W razie wątpliwości poproś o prezentację w domu.

Do góry