LCD 40''/42'' 2000zl max

walderfrey

New member
Poszukuje telewizora w cenie do 2000zl. Uzywac go bede w pokoju 20m/2 z odleglosci okolo 3 metrow, okno znajduje sie blisko telewizora, z boku w kacie 90 stopni, ale w przyszlosci moze sie zmienic odleglosc telewizora od okna co najwyzej. Najbardziej interesuje mnie oczywiscie jakosc audio/video (w odzwiekowienie nie inwestuje na razie), ale dotatkowo licze na dodatki typu nagrywanie na USB, tuner dvb-s, dobre odswiezanie, jesli chodzi o 3D to nie wiem, co lepsze. Dodatkowo mam pytanie: komputer stacjonarny w mieszkaniu znajduje sie w drugim pokoju, nie mam laptopa i czy jest mozliwosc podpiecia go jakos pod telewizor poza HDMI (zdecydowanie za daleko, okolo 20m) aby nie stracic na jakosci? Jesli jest, to chcialbym aby w telewizor obslugiwal taka metode. Dzieki i pozdrawiam!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Podłączysz po DLNA.
Do tych potrzeb :
Panasonic 42E6
Sharp 42LD246
Panasonic 39AS500
Toshiba 42L6453

walderfrey

New member
Dobrze, tylko jaka bedzie jakosc przesylu po DLNA? Chodzi mi tu glownie o filmy FullHD. Jestem troche uczulony na wszelkie artefakty. Ah, i jeszcze czy te telewizory sa poprostu dobre do DLNA a we wszystkim innym kuleja, czy wszystko jest zjadliwe? Dodatkowo, mieszkam w bloku, czy nie bedzie sie gryzlo z innymi urzadzeniami bezprzedowowymi?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz mieć lepszą płynność i lepsze skalowanie to dozbieraj już nie wiele chociaż do 42Et60 panasonica.

walderfrey

New member
Rozumiem. To jest model TX-L42ET60E?
I przepraszam ale musze zapytac kolejny raz, DLNA sprawdzi sie w 100%? Bo jezeli mam pozniej zalowac, to wole poszukac cos co czyta zewnetrzne dyski z przyzwoitym playerem, ewentualnie sprawie sobie jakies pojemne USB i zapomne o bezposrednim polaczeniem z PC w tym przypadku.

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Jeśli chodzi o DLNA, zależy to od paru czynników - routera, programu którym będziesz nadawać oraz jakości łącza.
Ja u siebie zrezygnowałem z tego, ze względu na zbyt duże przejęcie łącza i po prostu filmy 14-20gb nie dawały rady bez klatek :p
USB wygodniejsze, a media player osobny jeszcze lepszym rozwiązaniem, ze względu na skalowanie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sprawdzi się zdecydowanie do tego telewizora.
Gdybyś brał 90" - to byśmy się zastanawiali.

Do góry