1. Odległość od ekranu: ~3 m
2. Jak słońce świeci w pokoju: z prawej strony, wylacznie latem
3. Jak duży jest pokój: 4x5 m
4. Preferowana technologia: wolalbym LED (wydaja sie dawac 'zywszy obraz' choc podejrzewam ze to kwestia promowania produktow w sklepie a nie realia, wiec nie zamykam sie na lcd, szczegolnie, ze wydaja sie byc tansze.
5. Jaki masz obecnie telewizor: brak
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, muzyczne, filmy
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie -> wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: 50/50
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez znaczenia, ale skłaniałbym się do matowej
11. Preferowana wielkość telewizora: 36-42"
12. Preferowana marka: Sony, Sharp, Panasonic
13. Czego nie lubisz w telewizorach: brak konkretnych zarzutów
14. Jakie urządzenia będą podłączone: b-r, audio, dysk twardy z filmami, czasami laptop
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% tv, 30%
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: częściej z boku (max 45 st)
17. Czy ważne jest wifi: tak, najlepiej w zestawie, jeśli brak to bezwzględnie lan po kablu
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: jak będą, to się czasem zajrzy
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak (przydałaby się klasyczna przeglądarka)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: jak będą, to się sporadycznie zajrzy
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: raczej tak, ale jeśli już naprawdę byłby to problem, to myślę, że dam sobie radę z wmixowaniem ich w obraz...
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: b. przydatny
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: usb - najlepiej z opcją nagrywania (pendrive, ew. HDD ), hdmi , euro, opcjonalnie PC
26. Jaki masz sygnał: póki co kablówka (UPC warszawa-miło byłoby podłączyć bezpośrednio do TV)
27. Ile programów HD: -
28. Ma stać czy wisieć: raczej wisieć (cienki)
29.Rozdzielczość: Full HD
30.Dvb-t: tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: bezawaryjności, obsłudze dysku i pendrive, możliwości podłączenia kablówki z pominięciem dekodera, internecie (głównie youtube i serwisy informacyjne), estetycznym wyglądzie i cienkości; drugoplanowo pobór prądu, ergonomia obsługi (b. podoba mi sie to rozwiązanie w braviach, innych nie widziałem)
32.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 3-8h
33.Ile osób ogląda: standardowo 1-2
34.Jaka klasa cenowa? najlepiej 2000-2300 (choć jeśli sprzęt naprawdę będzie spełniał wszelkie moje wymagania, to jestem skłonny te kilka złotych dorzucić)
Aktualnie skłaniam się ku Bravii LED 40EX520-jeśli Wasza opinia byłaby ok, to minusem jest fakt, ze trzeba dokupic wifi (dodatkowo nie wiem jak wygląda kwestia podłączenia do niej kablówki).
pozdrawiam
Damian
2. Jak słońce świeci w pokoju: z prawej strony, wylacznie latem
3. Jak duży jest pokój: 4x5 m
4. Preferowana technologia: wolalbym LED (wydaja sie dawac 'zywszy obraz' choc podejrzewam ze to kwestia promowania produktow w sklepie a nie realia, wiec nie zamykam sie na lcd, szczegolnie, ze wydaja sie byc tansze.
5. Jaki masz obecnie telewizor: brak
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, muzyczne, filmy
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie -> wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: 50/50
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez znaczenia, ale skłaniałbym się do matowej
11. Preferowana wielkość telewizora: 36-42"
12. Preferowana marka: Sony, Sharp, Panasonic
13. Czego nie lubisz w telewizorach: brak konkretnych zarzutów
14. Jakie urządzenia będą podłączone: b-r, audio, dysk twardy z filmami, czasami laptop
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% tv, 30%
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: częściej z boku (max 45 st)
17. Czy ważne jest wifi: tak, najlepiej w zestawie, jeśli brak to bezwzględnie lan po kablu
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: jak będą, to się czasem zajrzy
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak (przydałaby się klasyczna przeglądarka)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: jak będą, to się sporadycznie zajrzy
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: raczej tak, ale jeśli już naprawdę byłby to problem, to myślę, że dam sobie radę z wmixowaniem ich w obraz...
23. Ma mieć slot na karty SD: niekoniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S: b. przydatny
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: usb - najlepiej z opcją nagrywania (pendrive, ew. HDD ), hdmi , euro, opcjonalnie PC
26. Jaki masz sygnał: póki co kablówka (UPC warszawa-miło byłoby podłączyć bezpośrednio do TV)
27. Ile programów HD: -
28. Ma stać czy wisieć: raczej wisieć (cienki)
29.Rozdzielczość: Full HD
30.Dvb-t: tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: bezawaryjności, obsłudze dysku i pendrive, możliwości podłączenia kablówki z pominięciem dekodera, internecie (głównie youtube i serwisy informacyjne), estetycznym wyglądzie i cienkości; drugoplanowo pobór prądu, ergonomia obsługi (b. podoba mi sie to rozwiązanie w braviach, innych nie widziałem)
32.Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 3-8h
33.Ile osób ogląda: standardowo 1-2
34.Jaka klasa cenowa? najlepiej 2000-2300 (choć jeśli sprzęt naprawdę będzie spełniał wszelkie moje wymagania, to jestem skłonny te kilka złotych dorzucić)
Aktualnie skłaniam się ku Bravii LED 40EX520-jeśli Wasza opinia byłaby ok, to minusem jest fakt, ze trzeba dokupic wifi (dodatkowo nie wiem jak wygląda kwestia podłączenia do niej kablówki).
pozdrawiam
Damian