LCD 32" (1300-1700zł) - mały pokój - pomocy!

qbusio123

New member
Witam, przejrzałem kilka postów podobnych do moich, jednak czasy się zmieniają i ceny również.
Poszukuję telewizora, którego będę oglądał z odległości uwaga 1 metra. Kilka informacji na jego temat. Zależy mi po prostu na dobrym obrazie, oczywiście chętnie przydałyby się różne dodatki typu usb.
32'(Samsung, Sony, Panasonic, Lg, Sharp, Toshiba),
Full HD lub HD Ready (nie mam pojęcia o różnicy w obrazie),
Do telewizora na razie podlączona będzie tylko telewizja internetowa (videostrada)

W przyszłości chciałbym podłączyć do niego telewizje "N" oraz takie dodatki jak Playstation 2. Pozdrawiam.

ORTEK

New member
Jeśli chcesz podłączyć kiedyś N'kę to bierz tylko i wyłącznie TV Full HD. W tej cenie zdecydowanie najlepszy jest Samsung C550. Model ten oferuje dobrej jakości dżwięk i znakomitą obsługę multimediów (np. filmy z USB czy z kompa). Telewizorek jest na matrycach PVA lub MVA czyli gwarantowana świetna jakość kolorów a także głęboka czerń i wysoki kontrast. Dobry wybór w tej cenie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
do tej odległości i sygnału SD lepsze będzie mniejsze skalowanie , czyli np Sharp 32 DH 510 , Sony 32 ex401, Panasonic 32 C 2

ORTEK

New member
do tej odległości i sygnału SD lepsze będzie mniejsze skalowanie , czyli np Sharp 32 DH 510 , Sony 32 ex401, Panasonic 32 C 2

Jak N-ka to z pewnością nie SD. A dokładniej, to nie tylko SD. Oprócz tego Samsung jako jedyny TV w tym przedziale cenowym gwarantuje znakomitą obsługę multimediów np. filmy z USB, kompa i inne cuda na kiju.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie tylko Samsung ma takie możliwości.
Znakomita większość ponad 90% to sygnał SD - więc warto to mieć na uwadze.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
stoją obok siebie , a raczej jeden wisi a drugi stoi.
Sharp potrafi znacznie złagodzić szumy.
Panasonic pokazuje dropy. To oznacza że do HD będzie extra - ale do SD ustępuje Sharpowi.

mjedi

New member
Bardzo ciekawa dyskusja kiki i ORTEK... kiki byłbyś w stanie napisać czy model Sharp'a 32 DH 510 również tak dobrze skaluje sygnał SD jak FH510? Czyli lepiej od Panas. 32C2?
Przyznam, że troszkę mnie zaintrygowało to, że model FullHD Sharp'a lepiej skaluje do SD niż model HDready Panasonica. Ciekawe jak sprawują się przy odtwarzaniu filmów np. z DVD - czy obraz jest taki jak wytwórnia go stworzyła?
Pozdr.

Do góry