Witam, posiadałem przez 8 miesięcy Sharpa LE830E obraz OK, TV tylko do oglądania, funkcje internetowe itp bardzo, ale to bardzo ubogie. Dodatkowo dziwne rozjezdzanie się dzwieku z obrazem, przy większych plikach puszczanych z dysku twardego, brak możliwości widzenia partycji (widzi tylko jedną + po włączeniu np dodatkowego nośnika widział tylko i wyłącznie ten wpięty jako ostatni) osobiście jako TV multimedialny to nie Sharp (puszczanie napisów do filmu nie wkompilowanych w film, zapomnij), aha jeszcze jedno, ja miałem problem z odtwarzaniem filmów HD gdyż po około 1g i kilku minutach 8 czasem więcej czasem mniej, i TV się wieszał. Musisz zadać sobie podstawowe pytanie, do czego chcesz go używać, do tego okulary 3D bardzo drogie.
Moim subiektywnym zdaniem jeśli Sharp to tylko do oglądania TV nic więcej.
Co do LG nic Ci nie pomogę (siostra żony kupiła LG i niby zadowolona, ale obraz podobno nasz lepszy, jak mówiła wiec nie wiem) natomiast ja zamieniłem Sharpa LE830E na Samsunga ES6800 jestem bardzo zadowolony, powiem ze odżyłem, filmy które wczesniej nie działały czy TV miał z nimi problemy, tutaj jest wszystko OK, obsługa smart TV jest bajkowa, bezprzewodowe przesyłanie wideo, zdjec itp a cena jest identyczna. Ludzie straszą Cloudingiem, wszystko rzecz gustu, owszem wystepuje gdy sie TV nie skalibruje, ale tylko po odtwarzaniu filmow po USB, dlaczego nie wiem :/ ale jest to naprawde niewidoczne, po drobnych ustawieniach. Czy Sharp to miał czy nie, nie wiem

wtedy nie przywiązywałem do tego wagi, choć tez podswietlenie krawedziowe

Podsumowując obraz w samsungu jest naprawde Ładny.
Mam nadzieję ze pomogłem w niewielkim stopniu, moze LG będzie dużo lepsze kwestia ryzyka (jest rysyko jest przyjemność)

ja zostaje już przy swoim wyborze