Łączenia na obudowie. 37RV685DG.

rafal735r

New member
Zaobserwowalem na obudowie swojej Toshiby takie laczenia jak na zdjeciu ponizej. Widac je tylko jak sie przyswieci lataraka. W sumie w niczym nie przeszkadzaja, tym bardziej ze sa normalnie niewidoczne. U was tez takie sa??

rafal735r

New member
Te niby pekniecia sa na 3 stronach (procz dolnej). 3 na gorze i 2 po bokach. Wszystko symetrycznie jak zaznaczylem na zdjeciu. Raczej pekniecia to nie sa, bo TV byl fabrycznie zapakowany i sam go rozpakowywalem. Zeby nie latarka bym nie wiedzial ze jest cos takiego.

rafal735r

New member
W sumie to moglbym zareklamowac, ale nie wiem czy warto. Tego nie widac wogole, a i pod paznokciem nie wyczuwalny jest zaden prog. Pewnie jakas wada podczas produkcji, ktora zostala wykryta za pozno.
Pewnie bym tego nie zauwazyl gdybym nie czyscil obudowy z odciskow. A ze ciemno bylo to wzielem latarke.

Zrobilem lepsze zdjecia z blyskiem. Najchetniej to bym poczekal na jakas sloneczna pogode i sprawdzil czy to bedzie widac w pelnym sloncu. Jakby nie bylo widac to bym tego nie ruszal. Ale potem to roznie moze byc z gwarancja. Powiedzieli by ze sam polamalem to, albo cos takiego. A tak jak teraz bym odrazu zareklamowal to by nie mieli wyjscia.

Ostatnia edycja:

Kejup

Member
Bez reklam
Witaj rafal735r! Ja pracuje przy tworzywach sztucznych co prawda branży samochodowej ale coś tam wiem o wtrysku i to mi wygląda na wadę powstałą właśnie podczas tej operacji, najprawdobodobniej żle ustawione parametry wtrysku lub (tak jest u nas czasami) złej jakości tworzywo (przemiał) stosowany z uwagi na oszczędności co nie zmienia faktu że taki detal u mnie w firmie nie ma prawa być wdrożony do dalszej produkcji. Prawdobodobnie nie ma to jakiegokolwie znaczenia jeśli chodzi o trawłość obudowy natomiast wrażenie estetyczne nie jest za ciekawe.
Pozdrawiam!

rafal735r

New member
No ja akurat pracuje w philipsie gdzie w budynku obok produkowane sa obudowy do TV. No nie wiem co z tym zrobic. Pomysle. Jezeli nie ma to wplywu na trwalosc jak piszesz i w pelnym sloncu nie bedzie tego widac to se dam spokoj.

Do góry