L55etw5

ss77

Member
Witam,
Jestem posiadaczem Panasa 55 etw5 i mam pytanie, czy jest możliwość skorygowania aby był mniej widoczny efekt braku płynności przy szybko przesuwajacym sie ekranie np podczas szybkich scen na filmach. Tzn u mnie ten efekt wygląda tak, że szybki przesuw sceny powoduje widoczny przeskok a następnie wszystko idzie płynnie- (tak jakby coś nie w porę zareagowało na zmiane w wyświetlanie sceny-przesuwu)czy da się to jakoś wyeliminować np z poziomu menu serwisowego bo przy standardowych regulacjach chyba nie.Ustawialem tzw IFC na różnych poziomach i efekt jest na wszystkich ustawieniach.
Druga sprawa to wyświetlanie krzaczków zamiast polskich znaków na niektórych programach (w opisie, czy nazwie audycji)- dziwne bo albo powinien nie wyswietlać wogóle albo wszystkie a to część ma pl znaki a inne nie? co mozna z tym zrobic?
Może ktos wie jak mozna temu zaradzić??

Jesli chodzi o pozostałe wady to ich nie ma, no może dzwięk jest slabawy, obraz wierność kolorów, nasycenie wyrazistość i jakość z sygnalu cyfrowego i HD naprawdę na b.dobrym poziomie (oczywiście po skorygowaniu nieco ustawień).

mystaloba

New member
Jestem zainteresowany tym tv o przekątnej 55", ale jedna rzecz mnie najbardziej martwi, dużo użytkowników tego telewizorka żali się, że w trakcie meczu widoczne są jakieś pionowe linie. Czy u kolegi też jest ten efekt widoczny ? Wszystko już bym wybaczył w tym tv ale nie jakichś defektów w trakcie meczu!

ss77

Member
Czy owa płynność obrazu (a własciwie brak) jest podstawą do zgłoszenia i naprawy/korekty gwarancyjnej??? miał ktoś takie problemy????

skylla1

Member
Bez reklam
Zgłosić możesz wszystko, ale tak subtelne efekty jako podstawa reklamacji są zwykle odrzucane. Musi się coś konkretnie zepsuć. Choć oczywiście jakaś szansa zawsze jest...

Do góry