Kurz ? na matrycy ???

czarek46

Banned
Witam, mam od lipca 2017 tv 40MU6472 , wczoraj zauważyłem
medium
ciemną plame .... widać ją pod białym paskiem z napisem żródło od lewej strony ,,,,, Czy to jest kurz ? czy inna wada matrycy ? Troche już poczytałem i ludzie różnie opisują . Mam już zgłaszać tv do serwisu ? bo nie mam zamiaru oglądać plam na telewizorze ......:x

czarek46

Banned
Widać tak około 3cm od ramki na dole , niby gówno i jak ktoś nie wie o tym to nie zauważy, ale aby nie było to początkiem wyłażenia plam ,,,, a tv ma 5 miesięcy dopiero

czarek46

Banned
Witam, mam od lipca 2017 tv 40MU6472 , wczoraj zauważyłem
medium
ciemną plame .... widać ją pod białym paskiem z napisem żródło od lewej strony ,,,,, Czy to jest kurz ? czy inna wada matrycy ? Troche już poczytałem i ludzie różnie opisują . Mam już zgłaszać tv do serwisu ? bo nie mam zamiaru oglądać plam na telewizorze ......:x
Opisywana plama zmniejszyła się .... co zrobiłem ? bawiłem się ustawieniami ponownie i zmniejszyłem intensywność kolorów z 50 na 40 , może to było jakieś naprężenie lub co innego ,,,, hmmm w każdym bądź razie jest super ..... a może to świąteczny CUD ???

Jareku

New member
Na pewno wejdz w przeglądarke i włącz wyszukiwarke google wtedy masz praktycznie cały ekran biały i możesz znaleść wszystkie nie doskonałości które wyszły na ekrenie ja tak robie bo nie mam stron testowych czy zdjęć. Z mojej strony to ja bym reklamował jakby to było widoczne i rzucające się w oczy sam tak reklamowałem swojego KS8000L i w końcu mam nowy po trzech wymianach matrycy.

czarek46

Banned
Czy tam tv posiada Auto Motion Plus?
Tak posiada lecz używałem tego może kilka razy na 5 miesięcy ,,,, a to ma coś do tej plamy ??? Natomiast post wyżej że padła jedna z diod podświetlenia ... jak pisałem plama prawie zniknęła i kontrolując ekran wzrokowo na jasnym czy ciemnym tle , jest czysto , więc oby to fałszywy alarm .....

Rafal7

Banned
Włącz auto Motion Plus w tryb użytkownika i włącz wyraźny ruch led
Spadnie nieco jasność , daj ja wtedy podświetlenie na max , tak samo kontrast.

Do góry