Kupować teraz TX-P42S10E czy czekać na serię na 2010?

darth_voyt

New member
Kiki jak to jest, ze w moim temacie polecasz kupno S10E, a w drugi, polecasz aby czekac? :)

Moge sie zapytac czy majac do kupna S10E za 2900, to lepiej czekac ma nowa serie? Czy kupic i miec spokoj? Rzeczywiscie nowe serie nie sa tak dobre jak S10 (uscislajac chodzi pewnie o S20)

darth_voyt

New member
Kurcze no to sie zamotałem, bo w jednej z pierwszych odpowiedzi napisales, ze w testach nowa seria przegrywa z pierwsza, ze na papierze miala byc ok a jest ponoc gorzej...jak to w koncu jest ? :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
panasonic zapewnia że z uwagi na toczące się wyjaśnienia w sprawie utraty czerni - dokona wysiłków aby było lepiej.
Myśmy przetestowali model 42X20 Panasonica i 42 X 10 - ubiegłoroczny.
I poziom czerni jest wyższy w starym modelu.
X10 - 0,131
X20 - 0,161
Ale jest nadzieja że w serii S 10 i S 20 jest inaczej.

darth_voyt

New member
Dziękuje za odpowiedź kiki..

W morde zaczynam sie skłaniać ku plazmom Samsunga (PS50B550 lub 650) ale musialbym ostro z moją drugą połową zawalczyć. No i odległość od ekranu będzie zbyt mała dla 50' (2 - 2,5 metra)

don111

Banned
ale jeśli chodzi o samą czerń to nie licz na lepszą w Samsungach, co najwyżej porównywalną do nowych Panasoniców, bo wg pomiarów te modele Samsunga miały trochę słabszą czerń od starych Panasonic x/s

darth_voyt

New member
Kurcze, na testach w necie (anglojezyczne) niby Samsung ma lepsza czerń, ty mówisz, że Panas, sam juz nie wiem.
Bardziej się chyba wystraszyłem tej zanikającej czerni.

No i jak to jest z tym samsungiem, że ponoć panele nie podlegają gwarancji w przypadku zauważenia usterek w postaci przebarwień, jasnych pasów itp. Prawda to jest?

Jeny...wiedziałem, że to nie będzie prosta sprawa z tym wyborem TV.

A powiedzcie mi jeszcze czy w przypadku 50 cali da rade ogladać materiał SD z kablówki na Panasie lub tym samsungu? odległość od 2,5 do 3m (dziś w końcu poprawnie zmierzyłem) :)

darth_voyt

New member
A więc jednak zdecydowałem się na Samsunga PS50B550. Wkurzyłem się na bank, który miał mi dac raty, ale tak to długo trwało i Pani koniecznie chciała wcisnąć mi ubezpieczenie kredytu, i w ogóle miała mnie totalnie w d**** więc podziękowałem ze stwierdzeniem, że skoro nie chcą zarobić to dam komu innemu. Kupiłem za gotówe w innym sklepie. Na razie nia mam siły na testy bo nawet nie rozpakowałem. Brat jutro wpadnie to pomoże mi go wyciągnąć z kartona ;)

PS. Zobaczyłem go w akcji w sklepie...i bardzo mi się spodobał. Widać było, że na LEDzie obok czerń była lepsza, ale najwyraźniej jestem mało wymagający bo obraz z tego Sama bardzo mi się spodobał na ich płycie demonstracyjnej.

Mam nadzieję, że TV się sprawdzi i nie będzie bzyczał ;)

Dziękuję za wszelką pomoc.

Do góry