Kupno TV LCD/LED 40" 2tys

migcool

New member
Witam

Po przeczytaniu kilku wątków doszedłem do wniosku że potrzebuję założyć swój wątek.

Jutro jadę do MM szukać tv LCD\LED 40"\42" i kompletnie nie wiem jaki model będzie tym odpowiednim.
1.TV będzie stało w zaciemnionej części pokoju( do tego pokoju słońce nigdy nie zaglądnie).
2. Odległość od miejsca oglądania ok 2,5-3m.
3. Pokój ~20m2
4. Aktualnie będzie działało pod SD Cyferki oraz czasami komputer po HDMI i filmy HD.

Proszę o rady na jakie modele zwrócić uwagę podczas szukania tv, oczywiście granica to 2tys:roll: Pozdrawiam.

migcool

New member
A różnice pomiędzy 42S30 a P42G30? Bardzo się różnią? Warto dopłacać? Już nie mówię że szukałem LCD\LED, a aktualnie mówimy o plazmie;) Pytanie tylko czy jak dzieciak ogląda dużo minimini i tego typu, to czy po kilku godzinnym oglądaniu dziennie tego samego kanału nie uszkodzi się matryca( wypalenia loga itp)?

don111

Banned
i dobrze że piszemy o plaźmie a nie LCD/LED bo jakość obrazu jest zdecydowanie lepsza, przynajmniej jeśli chodzi o tv w tej samej cenie
co do wypaleń, jest taka możliwość jeśli kanał ma nieprzezroczyste logo i będzie oglądany regularnie po kilka godzin dziennie przez dłuższy okres, chyba że po tych paru godzinach np mini mini telewizor pracuje przynajmniej tyle samo godzin na innych kanałach, wtedy powinno być w porządku
odnośnie S30 a G30, wg mnie warto dopłacić, jakość jest w dzień wyraźnie lepsza na G30 (lepszy filtr), w nocy raczej bez większej różnicy, G30 ma też 5 lat gwarancji

Ostatnia edycja:
Do góry