Witam wszystkich milosnikow obrazu w wysokiej rozdzielczosci - to moj pierwszy post na forum
Zastanawiam sie nad kupnem nowego telewizora i nieslychanie 'przypadl mi do gustu'
Pionek PDP-5000EX. Wacham sie nad Sharpem 46XD1E ale jako ze priorytetem jest trudniej dostepny Pioneer to chcialbym o niego zapytac.
Mianowicie chodzi o to ze owy telewizor dostepny jest u nas w niesamowicie promocyjnej cenie ok 30 tys zl (!!!) wiec jak zapewne sie domyslacie nikt(?) o zdrowym rozsadku nie zaplaci tyle za telewizor a tym bardziej ja. Zaczalem wiec poszukiwac w necie atrakcyjniejszych ofert. Okazalo sie ze jak w europie ceny ronia sie nieznacznie to w USA ten telewizor mozna kupic za.... 3500$ !!! wiec chyba jest sie na czym zastanawiac! I nie mowie tu o jakis przekretach/trefnych sklepach ale na Amazonie jest wyceniony na 4000$ wiec niedlugo cena spadnie do blisko 3 tys $ a to juz jest naprawde bardzo atrakcyjna cena! Przy obecnym kursie dolara jest oczednosc rzedu 20 tys zl ! Oczywiscie bez zadnych dodatkowych oplat ale te mozna delikatnie zmanipulowac
Jesli chodzi o zasilanie to pionek ma zakres od 110V do 230V wiec sie nie przejmuje. Polskiej gwarancji na tego pionka tez podobno nie ma wiec tymbardziej nie robi mi to roznicy.
Zakladajac ze uda mi sie przekonac sprzedawce zeby zanizyl wartosc na fakturze od ktorej so obliczane wszystkie oplaty, i ze przesylka wyniesie okolo 150$ polamerem to jakkolwiek by na to nie patrzec oplaca sie chocby nie wiem co!
Moge rowniez przeslac telewizor ze sklepu w usa do chicago gdzie mam przyjaciela ktory moze przeslac ta plasme jako osoba fizyczna jesli by to cos mialo pomoc.
I tutaj pojawia sie moje pytanie : jakie macie zastrzerzenia do mojego niecnego planu ?
Co moze nie wypalic ? Czy ma to sens ? Czy telewizor bedzie dzialal tak samo? bo z tego co wiem to nie ma odrebnego modelu amerykanskiego tylko jeden dla wszystkich.Jesli jestem w bledzie prosze mnie poprawic!
Bardzo prosze o rzetelna pomoc i opinie na ten temat gdyz duzo osob z forum siedzi caly czas w tych sprawach a ja moglem cos przeoczyc!
Nie chcialbym skonczyc z kilkunastoma tysiacami wyrzuconymi w bloto i bolem serca ze nie bedzie mojego pionierka!!!
Pozdrawiam