Kupno Sony 65XD8505

Rafal7

Banned
Dajta ten hiper super tv z minimalnym input lagiem, dam wam neta z sieci komórkowej, sam będę grał na swoim tv i na swoim necie z Vectry i zobaczymy co hiper tv zrobi.
Będziecie przeskakiwać o kilka cm po planszy i znikać.
Co ja gadam zapomniałem że to hiper tv będzie i nic takiego nie wystapi.

kaper.1981

Member
Bez reklam
Jak sie kupuje tv pod dany sprzęt a w tym wypadku jest to ps4pro to raczej nikt normalny nie porwie sie na zakup czegoś co w jakimś stopniu ogranicza funkcjonalność tego sprzętu po to sa testy i informacje na forach .
Pro jest na rynku zaledwie miesiąc ja je mam szczęście całe ze tv który miałem sprawdził sie pod ten sprzęt jak byście troszkę głębiej poszperali to wiedzieli byście ilu użytkowników marki sony wylali żale na ich stronie było tego kilkadziesiąt stron właśnie od nosnie input laga w tych tv zostali oszukani na starcie reszte można sprawdzić samemu.

kaper.1981

Member
Bez reklam
Dodaj do twojej mega specyfikacji Internetu ze słabym pingiem jeszcze gorszy tv z spiepszonym input lagiem to będzie dopiero połączenie nie zapominaj ze i internet kupuje sie z głową .

kaper.1981

Member
Bez reklam
Co to ma do rzeczy temat dotyczy zakupu tv a nie Internetu fakt to fakt i nic tego nie zmieni sony nie sprostało sprawie i tyle w temacie zapytaj na zaprzyjaźnionym forum kolegów co oni o tym sadza bo widocznie ja mam za mało postów aby przyznać mi racje pozdrawiam.

pantomima

Banned
Kapusta, oni mają najlepsze tv, gdy mieli te z wysokim inputl. to przed konsolami siadali mistrzowie świata i lali ich bo przecież milisekundy są istotne, no ale jak już zmienili tv, i inputl. miał nawet 10 czy tam 20, to ci mistrze świata pouciekali i nagle z niskim inputl. okazało sie że tu jest haczyk... To nic że ktoś jak gra rok w multi np w cal of duty to jest tak wyćwiczony i opanowany że inputl. 100 nie robi mu różnicy.. Nie ma nic innego do roboty tylko gra. To i jest mistrzem w dziedzinie. W tym filmiku co dałem widać co widać gołym okiem a co w wolnym tempie. Tu trzeba pomyśleć logicznie a nie tym co piszą w testach. To jest niemiarodajne. Koleżka kupił tv i zobaczy że jest super i gra sie dobrze.
Jak ktoś gra non stop w wyścigi to wygra każdy wyścig z każdym. Czy to na pegazusie, na ps3,4 x boxie tv, projektorze czy w kinie.

Fausto o to chodzi, tv za sporą kase ma nie działać?? To jaki działa za 30k?? Może niech każdy kupi flagowca panasonica dx900 i wtedy będą równe szanse dla twgo co gra rok w multi i dlabtwgo samego co wczoraj włączył :/

Opowiadsz kompletne bzdury , tak razace ze az trudno sie do nich odniesc !
Powiem tylko tyle - zeby to jeszcze ktos inny, ale Ty... ?

Ci ktorzy mieli do czynienia z roznicami z input lagiem , doskonale rozumieja problem.
Ty najwyrazniej niedoswiadczyles tego zjawiska i stad te brednie .

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Masz racje .
Za przyklad podam dwie plazmy na ktorych bazuje : g30 i vt60 .

Po zakupie ps3 podbilem ja pod g30 i gralem w Nfs The Run (w tego typu grach szybkosc reakcji jest mega wazna), bylo calkiem calkiem , tak mi sie przynajmniej wydawalo ,dopoki tej samej gry nie odpalilem na vt60 .
Roznice byly kolosalne, wrecz namacalne ! Serrio , az sam niedowierzalem ze na g30 moze byc takie opoznienie w stosunku do vt.
Po przesiadce zupelnie inne doznania/wrazenia z gry - inne granie poprostu .Na g30 grajac sie mulilem , na vt byl mega speed :)

Nie mam czasu szukac i przytaczac input lagu obydwu plazm , roznice byly , nie tak znaczne na papierze,ale w realu niebo a ziemia ;)
Gdybym mial obecnie pogrywac znow na g30 to tylko z ta swiadomoscia ze jestem o te3/4 kroki w tyl... Nawet nie ma co gadac .

Jezli ktos kupuje tv i ma mu sluzyc rowniez do gier to input lag jest jednym z najwazniejszych aspektow ktore trzeba brac pod uwage !

Caparzo - mylisz sie strasznie !

Dokładnie tak jest.
Niebo a ziemia.

Warto o tym pamiętać, bo będzie płacz przy niektórych pozycjach i konkretnych rozgrywkach.

fausto1

New member
Bez reklam
ja pierdykam co osoba to inna opinie. Sam już nie wiem co robić. nie chce się rozczarować..

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

polaris20

New member
Odpowiedz sobie na proste pytanie. Jak dużo grasz na konsoli on Line w gry typu rzeczy strzelanki i czy obecny twój skill jest faktycznie na tak dużym poziomie że cenne mili sekundy pozwolą Ci na lepszy wynik na mapie. Ja też ostatnio zmieniłem tv na Sony 55DX8505. Wcześniej miałem samsunga z Input lagiem troszeczkę większym od obecnego. Różnicy pomiędzy Input lagiem nie czuje za to odświeżanie obrazu dzięki któremu na tv nie tworzy się efekt Halo podczas szybkich zwrotów postaci na bf1 już bardzo. Statystyki zgonów do zabójstw też się poprawiły ale to też w dużej mierze zależy jaki mam dzień do grania. Dlatego osobiście uważam, że Input lag ma znaczenie ale dopiero kiedy mówimy o naprawdę dużych różnicach, lub jesteśmy hardkorowym graczem poslugujacym się padem równie sprawnie jak myszka komputerowa. Pamiętaj mamusie oszukasz tatusia oszukasz ale skilla nie oszukasz. Jak jesteś przeciętny to ci nawet najmniejszy Input lag nie pomoże. Podsumowując byłabym tv bez zastanowienia bo masz go za naprawdę dobra kasę. Ja za swoje 55" dałem nie całe 3 tysiące gdzie cena na półce w MM wynosiła 5499zl.

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

fausto1

New member
Bez reklam
Odpowiedz sobie na proste pytanie. Jak dużo grasz na konsoli on Line w gry typu rzeczy strzelanki i czy obecny twój skill jest faktycznie na tak dużym poziomie że cenne mili sekundy pozwolą Ci na lepszy wynik na mapie. Ja też ostatnio zmieniłem tv na Sony 55DX8505. Wcześniej miałem samsunga z Input lagiem troszeczkę większym od obecnego. Różnicy pomiędzy Input lagiem nie czuje za to odświeżanie obrazu dzięki któremu na tv nie tworzy się efekt Halo podczas szybkich zwrotów postaci na bf1 już bardzo. Statystyki zgonów do zabójstw też się poprawiły ale to też w dużej mierze zależy jaki mam dzień do grania. Dlatego osobiście uważam, że Input lag ma znaczenie ale dopiero kiedy mówimy o naprawdę dużych różnicach, lub jesteśmy hardkorowym graczem poslugujacym się padem równie sprawnie jak myszka komputerowa. Pamiętaj mamusie oszukasz tatusia oszukasz ale skilla nie oszukasz. Jak jesteś przeciętny to ci nawet najmniejszy Input lag nie pomoże. Podsumowując byłabym tv bez zastanowienia bo masz go za naprawdę dobra kasę. Ja za swoje 55" dałem nie całe 3 tysiące gdzie cena na półce w MM wynosiła 5499zl.

Zeronij na pw

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

kaper.1981

Member
Bez reklam
Problem polega na tym ze różnice sa znaczne w trybie 4k , informacja dotycząca input lagu nie ma na celu odradzania tego tv tylko uświadomienie nowego nabywcy ps4 pro ze problem istnieje zapewne modele sony z 2017 roku beda działamy jak należy z tymi co sa teraz jest inacze oprocz modelu zd9.
Lagu zobaczyć sie nie da zwyczajnie twoje szanse podczas gry spadaja bo przeciwnik zawsze będzie o krok lub dwa szybszy.

Ostatnia edycja:

polaris20

New member
Tak ale jaka masz pewność że twój przeciwnik ma akurat tv z tak niskim Input lagiem?. Do 4k potrzebna jest też konsola pro a tej nie kazdy jest posiadaczem. Problem o którym piszesz faktycznie istnieje ale nie jest na tyle duży żeby ludzie mieli rezygnować z zakupu tego ekranu który naprawdę dobrze świeci i przy tym jest przyzwoicie wykonany. Ja gram na konsolach od czasów pegasusa i tak kolejno przechodziłem przez etap kolejnej konsoli czy to Microsoft czy sony. Teraz gram na PS4 i naprawdę nie widzę takiej tragedii powiem inaczej grając w Wiedźmina lubię odpalić grę na wszelkich dopalaczach lub na trybie live football bo wtedy motion flow robi robotę. I co i gram normalnie nie naciskam guzików z wyprzedzeniem. Też długo szukałem tv przez zakupem i podanie do ciebie ubieralem się przy najniższym imputlag ale niestety przy ograniczonym budżecie do 5500zl trzeba wybrać mniejsze zło. Dla mnie tym wyborem był 8505

PS jeśli dobrze ogarniasz galke to przeciwnik nie zdąży puścić Bąka jak założysz mu head

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nikt nie piszę o konkretnym tv, a o problemie który może, a nie musi występować.
Problem też może być, ale nie każdy go widzi i nie każdy ma tego świadomość - tylko się cieszyć.

Można grać latami i tego nie widzieć. Zależy też kto gra i w co.

Przykład GTA5 Online - wyścigi.
Nie piszę tutaj o gimbazie która się rozbija, spycha i załącza o zgrozo:
- cień aerodynamiczny
- wyrównanie

Jak ktoś tego używa lub uczestniczy w takich wyścigach, to niemal pewne, że nigdy nie grał z dobrymi graczami (mowa o rajdach) i sam też nie ma wymagań, ale wystarczy przejechać się np. z ekipą "Nodo" to szybko zweryfikujemy umiejętności.
Każdy najmniejszy ruch, skręt, to być, albo nie być.
Różnice w okrążeniach to setne sekundy. Precyzja i reakcja to absolutna podstawa.

Jak mamy do czynienia z kilkoma tv, to w mgnieniu oka dowiemy się, że na niektórych się zwyczajnie nie da nawiązać rywalizacji.
Jakieś Wieśki i cała masa innych gier to zupełnie inna bajka.
Tu nie chodzi o jakieś naciskanie z wyprzedzeniem i czekanie 2 sekund, a o bardzo drobne różnice które DOBRYM graczom uniemożliwiają precyzyjną rozgrywkę.
No chyba, że się przyzwyczają i nigdy nie mieli porównania.

Piszemy tu do wszystkich. Nie do autora, inni użytkownicy to czytają i niech mają świadomość.
My nie wiemy kto jakim jest graczem.

Do góry