Idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej kupić monitor i grać przy biurku. Myślę że przewagą na tym forum są ludzie dorośli którzy konsole traktują jako rozgrywkę odskocznią od czegoś tam a nie jak rywalizację na śmierć i życie. Podjezdzam że 10 lat temu imputlag był jeszcze większy ale nie przeszkadzało to graczom.Nikt nie piszę o konkretnym tv, a o problemie który może, a nie musi występować.
Problem też może być, ale nie każdy go widzi i nie każdy ma tego świadomość - tylko się cieszyć.
Można grać latami i tego nie widzieć. Zależy też kto gra i w co.
Przykład GTA5 Online - wyścigi.
Nie piszę tutaj o gimbazie która się rozbija, spycha i załącza o zgrozo:
- cień aerodynamiczny
- wyrównanie
Jak ktoś tego używa lub uczestniczy w takich wyścigach, to niemal pewne, że nigdy nie grał z dobrymi graczami (mowa o rajdach) i sam też nie ma wymagań, ale wystarczy przejechać się np. z ekipą "Nodo" to szybko zweryfikujemy umiejętności.
Każdy najmniejszy ruch, skręt, to być, albo nie być.
Różnice w okrążeniach to setne sekundy. Precyzja i reakcja to absolutna podstawa.
Jak mamy do czynienia z kilkoma tv, to w mgnieniu oka dowiemy się, że na niektórych się zwyczajnie nie da nawiązać rywalizacji.
Jakieś Wieśki i cała masa innych gier to zupełnie inna bajka.
Tu nie chodzi o jakieś naciskanie z wyprzedzeniem i czekanie 2 sekund, a o bardzo drobne różnice które DOBRYM graczom uniemożliwiają precyzyjną rozgrywkę.
No chyba, że się przyzwyczają i nigdy nie mieli porównania.
Piszemy tu do wszystkich. Nie do autora, inni użytkownicy to czytają i niech mają świadomość.
My nie wiemy kto jakim jest graczem.
Idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej kupić monitor i grać przy biurku. Myślę że przewagą na tym forum są ludzie dorośli którzy konsole traktują jako rozgrywkę odskocznią od czegoś tam a nie jak rywalizację na śmierć i życie. Podjezdzam że 10 lat temu imputlag był jeszcze większy ale nie przeszkadzało to graczom.
Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
Ty ale co ty mi tu inputujesz że nie miałem okazji grać na tym czy na tamtym przesiadlem się z 8letniego samsunga i różnice o których mowa widzę przedewsyztkim w odświeżania ekranu (brak smuzenia przy szybkich obrotach) skoro twierdzisz że masz hiper niski imputlag to zapraszam możemy się zmierzyć w gta lub w bf1. Tak się składa że w obu tytułach grając online jestem w pierwszej 5 na liście. Powiedz szczerze że kupiłeś samsunga ks i masz Input lag 21ms I tym rekopensujesz sobie rozpadajaca się obudowęSorry , ale Ty w ogole nie potrafisz nawet w najmniejszym stopniu zrozumiec istoty calego zamieszania .
Musisz byc naprawde jeszcze slabo ograny , szczegolnie w bardziej wymagajace tytuly w ktorych precyzja, szybkosc reakcji , innymi slowy niski input lag dopiero wpelni pozwala na rowni rywalizowac z reszta przeciwnikow .
Zrozum pewna sytuacje - przykladowo wezmy wyscigi : chcac wejsc w zakret nadajac autu skret kol odpowiedni do luku tego zakretu jak i adekwatny do predkosci rozpedzonego auta ktorym jedziesz , wchodzac w taki luk nigdy nie zrobisz tego optymalnie poniewaz nie pozwoli Ci na to opoznienie sygnalu miedzy jego zrodlem, a wyswietlaczem.Zawsze bd spozniony ze swoim zamiarem.
Jezeli Twoj tv bd mial dosyc wysoki input lag , to zawsze bd te 3/4 kroki w tyle w stosunku do reszty juz naprawde wymagajcych graczy .
Ja to przerabialem juz w kilku tego typu grach .
Czesto przegrywalem z najlepszymi bo zawsze brakowalo mi tych ulamkow sekund wynikajacych tylko z jednego
Jezeli bd mial okazje pograc na dwoch roznych tv gdzie sa roznice w input lagu , to wtedy zrozumiesz o co chodzi .
Na chwile obecna , pozwole sobie stwierdzic ze nie miales jeszcze tej sposobnosci.
Wydaje Ci sie tylko , ze jest cacy bo nie miales porownania , nie wiesz jeszcze ze mozna plynniej , szybciej - lepiej poprostu .
Koledzy mam pytanko jak działa DLNA w Sony 65XD8505 czy łaczy sie bez problemu po wifi z dyskiem NSA podłączonym do sieci domowej .
Nie wiem jak model 65 ale 55 łączy się bez problem.