Słuszną uwagą jest to że kupienie teraz konsoli troche mija sie w Twoim przypadku z celem. Są zapowiedzi już nowej generacji tych platform. Więc kupując teraz wydasz pieniądze a po premierze nowej generacji stara zacznie spadać cenowo. Chyba że nie zależy Ci na najnowszym sprzęcie i chcesz pograć w fajne exclusive'y God of War,Killzone,Uncharted,Resistanc,Gran Turismo i wiele innych na PS3. A z tymi zapewne konsolą pocieszyłbyś się jeszcze sporo czasu. Wybór należy do Ciebie.
Jak już koledzy napisali nie ma i nie będzie szybko zapowiedzi nowych konsol,nie wiem skąd masz takie informacje

Dlaczego?Pomimo że branża naciska i ma rację,bo 6letnia konsola na rynku teoretycznie jest już dinozaurem to kto by zabijał jajo znoszące złote kury czy jakoś tak

Jest move,jest kinect,ale to są zabawki i raczej jeśli nie masz mniej niż 15 lat i nie jesteś dziewczynką specjalnie na dłużej Cię nie wciągną,ale są i napędzają sprzedaż.Teraz sony wypuściło nową ps3,tak się nie robi u schyłku życia konsol,jeszcze pożyją i warto kupować,biblioteka gier czy to na x pudło czy na playa jest spora,kwestia co komu pasuje, a grafika choć owszem może trochę odbiegać od wersji tych samych gier na max wypasionych pctach,nadal w hd daje radę,nawet mega daje radę jak na paroletnie sprzęty,no i jest porównywalna.
Ja bym to jeszcze uzależnił od tego jaką konsolę mają Twoi znajomi - zawsze jest od kogo pożyczyć gry

U mnie osobiście decydujący wpływ na wybór PS3 miał Buzz :krol:
Dobra rada!Korzystajmy zanim nam wprowadzą na nextgenach dlc na zasadzie przypisywania tytułu do jednego gracza,bo i takie słuchy chodzą.Nowe konsole zostaną zapowiedziane najprawdopodobniej w 2013 a najszybciej w 2014 wprowadzone na rynek.Będą mieć choroby wieku dziecięcego i mało gier,więc zdecydowanie warto teraz zakupić konsolę.
Osobiście mam Xklocka i nie zamieniłbym, głównie ze względu na fantastycznie zrobione pady do grania

k:
Wytrzymałe - owszem,niewiele poza tym niestety.Pady sony są zdecydowanie lepsze,lepiej dostosowane do dłoni,a że do niewielkich dłoni to już inna kwestia,no i na xboksie kiepsko grać w nawalanki typu tekken czy virtua fighter

Mnie osobiście od pada xboksowego ręce drętwiały,no ale koniec końców co kto lubi,do wszystkiego idzie przywyknąć.
uwierz mi że nie jedynym .. wszyscy TU piszą jaki to xbox 'gówniany" - psuje się (a ps3 to się nie psuje? ylod?) itp ...a prawda jest taka że większość nie miała nawet przyjemności pograć na tym sprzęcie - xbox live bije psn w końcu płaci się za to (10zł/miesiąc przy zdrapce na 12/14 miesięcy); xbox360- b.dobra konsola do gier , bezawaryjna (nowe modele od wersji jasper-2008/9r), posiadająca mniej gier ekskluzywnych ale za to w mojej opinii dużo bardziej grywalnych - cała seria gears of war, halo, forza, fable itp.. Multiplatformy wypadają lepiej na x360 a raczej głównie gra się w właśnie te tytuły; gra po sieci to przyjemność.
Dlaczego live bije psn?To nic innego jak kolejna maszynka microsoftu do wyciągania kasy z userów,mało .że płacisz za grę 200zł to jeszcze za granie online,często używam psn i absolutnie nie mogę narzekać.Co do gier,naprawdę co komu pasuje,pctowcy na pewno lepiej odnajdą się na xpudle,więcej strzelanek.Forza vs gran turismo?W forzie miałem ponad 50lv i zaczynała nużyć,choc jest wybitna i piękna,w gran turismo gram od lutego tego roku i nadal jest dla mnie wyzwaniem,dużo bardziej żywotne niż forza,w mojej opinii

Ale co fakt to fakt - xbox to halo,gearsy,forza,fable.
PS3 to Uncharted, god of war,gran turismo,lil big planet.
Nowe wersje konsol są już mało awaryjne,ale miałem dwa xboksy,starsze

W jednym rrod w drugim zdechł napęd i zniechęciłem się,nie chcę już konsoli od majkroszajsu i nie polecam

Owszem starsze ps3 cierpiały na ylod,ale znacznie rzadziej niż x na rroda, poczytaj statystyki,jest to bardziej kwestia dbania i nie przegrzewania konsoli a w xpudle raczej randomowo usterka lubi wystąpić

Mam jeszcze ps2 i nadal działa,podejrzewam że moje pierwsze playstation sprzedane dawno temu też nadal działa
Reasumując,polecam nowe konsole,bardziej ps3 niż xboksa