czy ktoś mi napiszę jak sprawdzić w moim Panasie czas pracy matrycy???
Menu-Pomoc-Informacje o systemie- w pozycji ID MODELU 4 po wielkiej literze widnieje liczba godzin pracy.
Jest to opcja dostępna normalnie z pilota podczas zwykłej pracy TV. Nie trzeba wchodzić w menu serwisowe przez kombinacje klawiszy, także nie zaszkodzi spojrzeć, ale wątpię abyś od razu miał trafić jakiegoś refresha, chociaż różnie bywa.
Jest A0
U mnie po A są same zera do końca. Być może nie pracował dziś TV wiecej niż godzinęSkładnia jest taka, np.:
A0123-00000 - czyli w takim przypadku tv ma przepracowane 123 godziny. U Ciebie powinno być już chyba więcej niż 0 chyba, że włączyłeś tylko na sprawdzenie i nie działał nawet godzinę.
Tu jest pokazane http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...0-pierwszy-oglad-tego-telewizora-test-52.htmlczy ktoś mi napiszę jak sprawdzić w moim Panasie czas pracy matrycy???
Bardzo ciekawe, kogo to interesuje heheh
Posikałeś sie, to zmieś pieluche. Nikt nie każe ci czytać tematu. Zajmij sie swoimi głośnikami za 5 tyś.A ja przed chwilą oddałem mocz, umylem ręce i będę robił kawę! Panowie trzeba zakładać nowe tematy żeby powiedzieć że kupiło się TV? Na Facebooku masz już pewnie 100 like. Co za ludzie.
Mnie np. interesuje, bo wiele tematów zalożył i nył niezdecydowany. Więc w końcu kupił.
Posikałeś sie, to zmieś pieluche. Nikt nie każe ci czytać tematu. Zajmij sie swoimi głośnikami za 5 tyś.
Oddawaj i bierz soniacza. Telenowela musi trwać...
A ten swoje ))Prędzej czy później dopatrzysz się różnic:
Lepsza ostrość dzięki wyższej częstotliwości odświeżania
Dzięki skróceniu czasu wyświetlania pojedynczej klatki o połowę – z 0,02 s (50 Hz) do 0,01 s (100 Hz) – poruszające się obiekty wydają się nam znacznie mniej rozmyte. Ważne jest przy tym, by wygenerowany obraz pośredni przedstawiał nową fazę ruchu, naturalną dla śledzącej ruchomy obiekt gałki ocznej.
ROZMYTY OBRAZ
Przy częstotliwości odświeżania 50 Hz każda klatka jest widoczna przez 0,02 sekundy. W tym czasie oko przesuwa się, ale obiekt pozostaje w tym samym miejscu. Z tego powodu jego obraz na siatkówce jest niewyraźny.
LEPSZY OBRAZ
Przy 100 Hz każda klatka jest widoczna tylko przez 0,01 sekundy. Klatki pośrednie (2, 4, 6) nie pochodzą z przesłanego sygnału, ale muszą być wygenerowane elektronicznie. Obraz widziany przez obserwatora jest mniej rozmyty.
http://www.hdtv.com.pl/forum/podstawy/40131-bardzo-dobry-tekst-o-hercach-przeplocie-i-ostrosci.html
O jakie ślady ci chodzi. Ja mam taki uchwyt ze nie zostawi żadnych śladów. Jakie można zostawić ślady??? Odkręcamy zaślepki otworow w postaci śrubek i przykręcamy wieszak przy pomocy innych śrubek z plastikowymi dystansami. Przy demontażu wkrecam spowrotem zaślepki i brak jest jakichkolwiek śladów.Żebyś tylko nie mił problemu ze zwrotem. Jak bardzo byś się nie starał, to montaż na ścianie zawsze pozostawia ślady na telewizorze.