Kupilem plazme-kilka pytan laika

dick777

New member
Skoro w Call of Duty wszystko działa idealnie, to chyba jest logiczne, że z telewizorem wszystko jest OK. Ja mam swój podłączony do dekodera Polsatu przez HDMI i nigdy nie zaobserwowałem jakiegokolwiek smużenia.

ciaptak

New member
witam
zabiore glos w rozmowie.
takze dostrzegam to lekkie smuzenie, szczegolnie widoczne na bialych liniach. mysle ze jest to green ghosting z tym ze zielonego nie widac bo taki sam kolor ma trawa:confused: czy ktos z was moze podac konkretne i dokladne ustawienia bo jak dla mnie czern jest mocno srednia.... ogladam na eco i nastawy zjechane ponizej polowy. przy probie przelaczenia na kinowy i normalny obraz wyglada fajniej tzn kolory zywsze ale czarny jest nadal szary:confused: gdzie ta slawna plazmowa czern? co mam zmienic w ustawieniach? moze cos pogrzebac w menu serwisowym?
kolejna rzecz to powidoki, dosc szybko robia oskrotkotrwale. wystarczy 10-15min na jednym kanale i mamy logo. znika po jakis 15-30 min ogladania czegos innego. mam zjechane parametry a mimo to tak jest. moze cos zlego dzieje sie z moim tv? jak jest to u was?

ciaptak

New member
no bez przesady nie wyglada to tak zle. nic z tym nie zrobisz. pojawia sie to przy zmianie koloru z bialego na inny. wada plazm i tyle... poszukaj na forum bo sporo o tym bylo.

pado

New member
proponuje jeszcze wylaczyc funkcje PNR, fotka z modelu PV7
zauwazylem, ze przy funkcji wlaczonej wystepuje smużenie, "ciągnięcie twarzy"

pic025.jpg

Leszczu

New member
broda1725 napisał:
I gdzie tu wyzszość plazm nad lcd. He.

Ale dowaliłes Chłopie widziales obraz na PY80?85? ten twoj LCD to namistka tego co wyswietla Plazma juz drugi kolega sprzedaje swojego LCd i kupuje plazme ,zeby nie bylo plazma do kina sportu LCD do gier na kompie ale ja nie podlaczam kompa mam ps3 i widzialem bo jeszcze nie mam plazmy jak chodzi GT5 na full hd na plazmie i powiem jedno odlot.
:krol: za 10 dni TH50PY800:krol:

Pikus

New member
A czy to naturalne ze podczas szybkich ruchow, zwlaszcza przy sygnale analogowym TV, obraz traci bardzo na ostrosci?

Jest jakis punkt w Warszawie gdzie mozna obejrzec plazme panasonica i ew. podlaczyc swoja konsole na chwile? Chcialbym porownac aby miec pewnosc ze u mnie wszystko jest tak jak powinno byc.

Do góry