Rozbawiłeś mnie tym postem o tupaniu nogą

Krótko, ale jakże celnie... Dzięki za przywołanie do porządku.
Wracając do tematu. No więc praktycznie zdecydowałem się już na plazmę - z jednej strony Panasonic
TH-37PV70P (choć bardzo kusi mnie tańszy sporo
TH-37PV7P, którego już można klupić już za niecałe 2.800 zł - o ile moja ignorancja była w stanie dobrze zrozumieć to, co wyczytałem na tym forum - nie różni się on zbyt wiele jeżeli chodzi o jakość obrazu od droższego modelu, a kalkulacja ceny wynika różnic w wyposażeniu, [np. większa ilość gniazd), tak?), z drugiej natomiast najnowszy wypust
LG 42PC51, który - jeżeli chodzi o parametry (wiem, wiem, parametry to nie wszystko...), zostawia troszeczkę panasonica z tyłu... No i ta cena - 42 cale za ok. 3.100 zł!
Pewnie zdecydowabym się na tego LG i nie zawracał już Wam głowy swoim niezdecydowaniem, ale mam jeszcze jeden dylemat - odległośc od ekranu. Czytałem posty, instruujące, jak obliczyć pdrawdłową odległość, ale i wielokrotnie na tym forum spotkałem się z wypowiedziami posiadaczy plazm, żałujących, że nie kupili tv "o numer większego", bo po tygopdniu okazało się, że ten wielki, 37- lub 42-calowy "potwór" mógłby z powodzeniem mieć więcej cali i wcale by to w niczym nie przeszkadzało...
U mnie odległość od telewizora do miejsca, z którego będzie oglądany, to ok. 3 metry. Sygnał to kablówka i dvd (o satelitarnej tv cyfrowej na razie nie myślę). Powiedzcie mi więc kochani, czy plazma 42-calowa da sie oglądać przy takiej niewielkiej relatywnie odległości, czy też patrząc np. na walkę bokserską zamiast zawodników widział będę przesuwające się po ekranie męczące składowisko pikseli? (O obraz z dvdv nie pytam, bo domyśłam się, że tutaj chyba większych problemów nie będzie?).
Tak więc wracam do pytania początkowego - co kupić? Plazmę LG 42, czy plazmę Panasonic 37 (to chyba jedyna fiorma, produkująca takie małe plazmy, prawda?). No, a jeżeli panasonica, to który model - "7" czy "70"?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, porady i podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami.
Pozdrawiam ciepło.