Jezu ludzie co wy macie z tą czernią ??? dopatrujecie się dziur w całym ,,,, oglądając fajny film przyglądacie się co jest wyświetlane na rogach matrycy ?? skupcie się na akcji albo ustawcie wszystko na ciemno i będzie czern idealna ,,,,,
Każdy kto kupuje telewizor chce jak najlepszą czerń ale z obserwacji widzę że ludzie bez rozumu kupują telewizory bo wiele opinii już czytałem a ktoś jak kupuje IPS-a to potem rozczarowany że nie ma dobrej czerni...wiadomo,jednym przeszkadza słaba czerń a drugim nie bo kupuje najtańszy telewizor i patrzy na ceny
Poprzedni telewizor kupiłem za niecałe 2000zl, Sony kdl 37ex500. Telewizor raczej z niższej półki, jednak przez chyba 7 lat użytkowania nie musiałem ani razu szukać rozwiązania jakiegokolwiek problemu w internecie. Po prostu działał i wyświetlał obraz poprawnie. Po wymianie na samsunga 49 mu 6400 za 3200zl czuje się oszukany, jest gorzej niż na 7 letnim telewizorze. Owszem nowy ma więcej pixeli, żywsze kolory, ale ogólnie jest gorzej...
@Adam
Tu nie chodzi o czerń, bo kupując taki telewizor bylem świadom, ograniczeń technologii ips. Problemem jest natomiast nierównomierność podświetlenia, w zasadzie każdy róg matrycy świeci inaczej. Gdyby podświetlenie rozkładało się równomiernie nie było by problemu.
Oczywiście , mam na myśli opinie innych użytkowników a sporo się tego naczytałem a co do nierówności podświetlenia to w tym roku często się zdarzają takie telewizory.ja Ciebie rozumiem bo mnie by też to wkurzało...
Kup sobie Oleda to nie bedziesz sie przejmowal rogami, a jak nie stać cie na Oleda to odsylasz ten tv i kupujesz nastepny na sprawdzanie. Zawsze jest jakies inne wyjscie by zadowolic swoje oczekiwania.