Ku6100 nie da się wejść do menu serwisowego

malyuser

New member
Witam wszystkich
Jestem posiadaczem TV Samsung 55KU6100. Jakieś pół roku temu wszedłem do menu serwisowego i ustawiłem by zawsze przy włączaniu tv przeskakiwało na źródło dźwięku HDMI1 (cyfrowy polsat). Teraz postanowiłem, że pod HDMI1 (tylko na tym wejściu mogę włączyć UHD Color) podepnę PC, a pod HDMI2 dekoder Polsatu. Chciałbym więc przestawić startowanie TV na HDMI2, ale za chiny ludowe nie mogę się dostać do menu serwisowego (info, menu, mute, power) oczywiście na tv w stanie czuwania nie działa. Nie pamiętam już w jaki sposób dostałem się do tego menu za pierwszym razem. Może jakaś aktualizacja zablokowała możliwość wejścia do tego menu? Wersja mojego oprogramowania to 1208, nowszej nie ma. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

malyuser

New member
Próbowałem różnych kombinacji na włączonym i wyłączonym i nie da się wejść do tego menu. Rozumiem, że chodzi o kombinacje "power, info, menu, mute, power"? Inny kod nie przejdzie?

edit:
Co ciekawe nie mogę przywrócić TV do ustawień fabrycznych. W menu diagnostyka pozycja "Resetuj" jest szara. Jak mimo to próbuję ją wybrać dostaję komunikat że "Ta funkcja nie jest dostępna". Może zablokowano mnie przez to, że kiedyś wchodziłem w to menu serwisowe?

Ostatnia edycja:

malyuser

New member
Właśnie nie włączałem trybu hotelowego. Tak się zastanawiam mój pilot nie ma fizycznego przycisku menu. Ma przycisk taki jakby domek i dzięki temu przyciskowi otwiera mi się menu z wyborem aplikacji czy też przejściem do ustawień. Może w tym tkwi problem? Nie mam pojęcia jakim kodem wchodziłem do tego menu serwisowego gdy ustawiałem automatyczne przełączanie na HDMI1 przy włączaniu TV.

Do góry