1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? - ok. 5 x 5 m.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? - od 2m do 4m ( wypoczynek w kształcie litery U - tv będzie stał na "szczycie"
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? - od 2 do 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? - na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? - na razie stać, w przyszłości wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? - właśnie tu jest problem - salon jest dość nasłoneczniony - 1 okno świecące na wprost tv ( południe), dwa pozostałe z boku ( południowy zachód)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? - Thomson Scenium 29 '
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? - WiFi ( nie mam jak podłączyć kablem), może mieć USB, czytanie txt - nie wiem co jeszcze pakują dzisiaj do takich tv

aha - 3D - może mieć ale nie jest to priorytet...Przede wszystkim dobry, wyrazisty obraz

9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? - tylko dekoder "N"
10.Jakie urządzenia ? - X-box z kinectem, kino domowe, w przyszłości blu-ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? - są dzieci, są bajki - a później my z żonką siedzimy - myślę że ok. 6-7 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? - no właśnie - z powodu okien odpada raczej błyszcząca, więc zostaje mat...
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? - bajki, sport, filmy - filmy głównie z eNki ale jak będzie blu-ray to też...
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? - jeżeli będzie wifi to tak a jak nie to nie będę rozpaczał...

15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - jest x-box więc trochę się będzie grało ale bez szaleństw - tak z 10 % ?
16.Preferencje co do marki ? - plazma Panasonica ale okna...

(uduszę projektanta domu...

) - sam już nie wiem...Sharp, Philips ?
17.Preferencje co do wielkości ? - przy moich odległościach ? - 50' - 55' ??
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? - w moim obecnym nic

- raz czytam, że smużenie, raz, że clouding, raz, że zielone plamki...
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? - 50/50 %
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? - 5000 tyś. - i widzę, że chyba nic nie kupię..

21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? - może mieć ale nie jest to priorytet...jeżeli mi ktoś wytłumaczy różnicę - pasywne czy aktywne - będę wdzięczny.
To chyba wszystko..jak coś to pytajcie - EURO się zbliża...