Który z wymienionych: Panasonic TH-42PV70 czy TH-42PV80 czy Samsung PS42A451?

milion

New member
właśnie podłączyłem swojego genialnego A451 ;)
DVD śmiga, filmy genialnie, dużo ruchu - tańca... podłączyłem zakupioną w Praktikerze antenę za 45 PLN, podłączyłem i jakość jest więcej niż zadowalająca... może później więcej będę mógł powiedzieć...

Pozdrawiam...

ArtS007

New member
Bez reklam
W Euro trzeba czekać na okazję. Już od jakiegoś czasu zauważyłem, że ceny na tego typu produkty są jednego dnia zaporowe, a drugiego całkiem przyzwoite. Po prostu trzeba sprawdzać.

ArtS :)

acton777

New member
Bez reklam
zgadza się, dlatego cierpilwie czekałem i zostałem nagrodzony :grin: wziąłem PVkę, bo mam 10 dni na test i jak nie będę zadowolony( na razie jestem w 100%, nawet moja pani znalazła plusy :grin:) to zamienię na PY...

sittek

New member
Moder - co do czystości językowej. Z racji pełnionej tu funkcji widzę, że starasz sie dotrzymaywać czystości językowej. Jednakże w naszym ojczystym języku jest już taki bałagan i faktyczny brak czystości, że wszelkie zasady językowe są w prawdziwym niebezpieczenstwie. Stwierdzam też,że sztywne zasady pisowni po prostu nie nadążają za nowym słownictwem w tym lawinowo pojawiającym się słownictwem specjalistycznym, m.in. technicznym.
Dlatego wypadałoby być troche bardziej elestycznym a nie sztywnym jak co niektórzy na tym forum.

ps. jak odmienia się przez przypadki LCD, a może lcd?
czy w naszym słowniku jest słowo OLED ?

sittek

New member
no to znaczy się ze słownictwa i poprawnej polszczyzny jesteśmy bardzo dobrzy. :)
ale nadal uażam,że plazma Panasonica zasługuje na większa uwagę niż Samsunga :):p

milion

New member
a ja się pozwolę sobie z tym poglądem nie zgodzić... i całe szczęście dla producentów wszelakich, cóż by to było gdyby wszyscy kochali jedną markę... a tak de gustibus non disputandum est jak mawia stara zasada... ;)

Pozdrawiam...

prosper5250

New member
kupiłem PANASONIKA, słucham METALLIKI... taka pisownia jest prawidłowa i o wiele milsza dla oka! a w EURO, MM i innych mega grzmotach jest drogo a dobrego sprzedawcy ze świecą szukać...

ArtS007

New member
Bez reklam
Zdecydowanie popieram "k" przy deklinacji. Szczególnie, gdy niektórzy piszą np. Panasonici. :p

Zabawne jest to, że czasami niepotrzebnie odmieniamy. Np. wiele osób pisze "Piosiadam telewizor Panasonika", zamiast "Posiadam telewizor Panasonic". O Sony już nie wspomnę. To, co robi się u nas tej nazwie woła o pomstę do nieba. Pisząc: "wziąłem Sonego", to tak samo, jakby napisać "wziąłem młotka". :) Sony się nie odmienia. To nie jest osoba.

ArtS :)

sittek

New member
no to troche rozpętała się gramatyczno-słownikowa zadymka intelektualna.
:grin::grin: :grin::grin:
a co do tematu wiodącego śmiem zauważyć,że jak dla mnie, choc świeżym użytkownikiem jestem to zdecydowanie linia PV80 :)
I jak na razie nie uważam,że 37" to za mało z odległości 2,0-2,5 metra.
Według mnie jest to optymalna odległośc jesli chodzi o sygnał cyfrowy ,nie HD.

Do góry