Witam Szanownych Waćpanów!
..to tak po lekturze epickiej opowieści o sarmackiej szlachcie
...właśnie dziś odbieram swego Samsunga A451... cena 3169 PLN (zakup przez sklep online), odbiór w RTV Euro AGD, a dla ułatwienia i przyjemności ratki x30, oczywiście 0%, więc rata jakieś 105 PLN... to tak gwoli "formalności"...
...Porównanie, o którym pisałem wypadło oczywiście na korzyść A451 - stąd decyzkja o jego kupnie... zadecydowało kilka drobiazgów:
1. cena - generalnie ciężko znaleźć już gdziekolwiek ten model w Łodzi, a jak już się pojawia to kosztuje w okolicach 3999 PLN. Za sprzęt o klasę niemal niższy i uboższy w nowoczesne rozwiązania (100Hz, tuner cyfrowej telewizji naziemnej - umknął mi gdzieś skrót) cena o niemal 1000 PLN wyższa. Masakra!
2. jakość obrazu - obraz faktycznie na Q91 jest gorszy, ciemniejszy. Nie ma tej wyrazistości kolorów i naturalnego ich wyglądu.
3. wygląd - prezentuje się zgrabniej i delikatniej.
4. subiektywnie dobre samopoczucie tego dnia... miałem już dość szukania i stwierdziłem, że kupuję... pojechałem obejrzałem, wróciłem i zakupiłem... i jeszcze mi się humor poprawił
W kwestii sprzedawców mogę dodać tyle, że nie ma zasady, choć ART DOM'u nie polecam, w każdym sklepie możemy spotkać kogoś kto się nie zna... W sklepie, w którym kupuję ten TV też pracuje taki jeden miły Pan, z tym, że na jego obronę mogę powiedzieć, że stara się bardzo, choć wiedzę ma znikomoą, a jego swierzchnik powinien chyba kierować zespołem chińskich zbieraczy ryżu, bo sposób w jaki zwraca się do swych podwładnych nasuwa skojarzenia właśnie z odzianym w ciasny, wypłowiały, zielony mundurek skośnookim żołdakiem z bambusowym kijem pod pachą... ehhh... ale dzięki jego wiedzy (życiowej) kupiłem ten TV za cenę podaną wyżej a nie za tą z półki, czyli 3999 PLN, promocyjną, czyli 3499 PLN zdjęli w dzień wprowadzenia rat x30 - 0%...
Tak przy okazji zapytam na końcu, wszelkie kable do podłączenia TV do kina będą w kórymś z pudeł, czy muszę je dokupić oddzielnie?
I czy polecacie cinch'e czy HDMI?
Pozdrawiam Waćpanów zbierając się już wartko ku wyjściu, by zakup czym prędzej poczynić...