który z tych 5-ciu tanich opcji bedzie najlepszym wyborem?

Azenis

New member
który z tych 7-ciu tanich opcji bedzie najlepszym wyborem?

Witam,

Do wyboru mam 6 modeli LCD o przekatnej 42 cale. Ktory z nich jest wedlug Was najlepszym wyborem? Wszystkie sa w podobnej cenie.

[FONT=Times New Roman, serif]LG 42LS3400 [/FONT]
LG42LS5600
[FONT=Times New Roman, serif]LG 42CS460[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]JVC LT-42TG30J[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Toshiba Regza 42SL863B[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]PANASONIC VIERA TX-L42E3B[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Sony 42EX410[/FONT]

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Ta Toshiba to dość wysoki model (najwyższy z tych tu podanych), ale B na końcu sugeruje że to jest produkt z innego rynku, więc nie wiadomo jak z gwarancją.

Azenis

New member
Czyli brac bez zastanawiania Toshibe?
Kiki, nie wszystkie pytania beda miarodajne, poniewaz wiem, ze na pewno chce 42 cale - znajomi w identycznym pomieszczeniu maja taki i jest idealny. Wczesniej mieli 40 i wydawal sie maly.
Nie lubie plazm - wchodze do sklepu i na pierwszy rzut oka odrozniam plazme od LCD na korzysc tego drugiego.

A tutaj odp:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5 - 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3-5
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? będzie wisiał
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Dużo słońca w dzień, słabo osłonione okna
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung LCD 32 cale - jestem zadowolony, ale za mały
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Odtwarzanie video z pendriva/HDD
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? HD statelita
10.Jakie urządzenia ? Może jakieś audio, ale to w przyszłości
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Min 4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Preferuje matową, ale nie wymagam
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Rożnorodne, również film akcji i sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie koniecznie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie wiem
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? 42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? że te fajne są drogie :)
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Nie ma reguły
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? absolutnie nie musi posiadac takiej funkcji

Azenis

New member
Panowie, pomozcie cos wybrac, bo wydzieram sobie juz wlosy z glowy :)
Nie mam za duzo funduszy, bo ok 430 funtow bryt. Zakupy musza byc na ebay.co.uk
Rozmiar 42, ewentualnie wiekszy, ale na pewno nie mniejszy niz 42.

Nie musi byc koniecznie nowy, biore pod uwage telewizory odnowione fabrycznie (Manufacturer Refurbished) - jest kilka fajnych okazji.

Np. ten LG wydaje sie byc ok LG 42LS5600 42 Inch Full HD 1080p Freeview Dolby DLNA 3x HDMI UBS LED TV 8808992997672 | eBay

Oraz ta Tosiba tez fajnie wyglada: Toshiba Regza 42"42SL863B 42" LED Widescreen Full HD | eBay

Kusi mnie tez ten starszy Philips - nie ma pilota ani podstawy, ale cena dobra (pilota mozna dokupic a TV i tak bedzie wisial) http://www.ebay.co.uk/itm/Philips-4...tronics_Video_Televisions&hash=item3f1d99096a

Moze wy cos wyszukacie najlepszego: Televisions | eBay

Ostatnia edycja:

Azenis

New member
Hmm.. no przede wszystkim dziekuje wszystkim za zainteresowanie w temacie i ze jestescie chetni pomoc, jednak chyba nikt dokladnie nie przeczytal moich postow wyzej :( Ten Sharp fajny, ale 40 cali, a wyzej pisalem, ze minimum 42. (a nie wiem, jak w wyszukiwarce na ebay wyrzucic z listy 40stki)

W takim razie podsumuje wszystko w tym jednym poscie:

Technologia: LCD/LED (plazma odpada)
Rozmiar: Wskazanie na 42, ewentualnie wiekszy, ale nie mniejszy niz 42.
Miejsce zakupow: ebay UK, ewentualnie jakis sklep online w UK.
Budzet: 430 funtow. Wiem, ze nie ma szalu, ale chce wybrac najlepszy ogolnie model w tej cenie.
Przeznaczenie TV Sprzet ma sluzyc do wyswietlania obrazu (zwykla TV, jakas cyfra + lub podobne) wszystkie dodatkowe funkcje nie sa konieczne, ale mile widziane.

Tutaj przefiltrowana lista z ebay uk: (prosze nie brac pod uwage aukcji z odbiorem wlasnym (collection only) oraz 40 calowych - tych dwoch rzeczy nie mozna przefiltrowac)

Televisions | eBay

Pozostale sklepy w UK:

Richer Sounds LCD TVs | Flat Screen Televisions | Richer Sounds - tutaj filtrowanie nie dziala po podaniu linku i trzeba niestety manualnie

dzieki za przeczytanie :)

Ostatnia edycja:
Do góry