który TV wybrałbyś dla siebie?

daves

New member
Nie mogę się zdecydować na TV więc piszę do Was.
Odległość od Tv 1-2m. Maksymalnie 32 cale. Cena nie jest wyznacznikiem. Słońce do pokoju wpada tylko do 11 rano. Odbiór przeważnie wieczorem ok 6h dziennie. Na chwilę obecną kablówka analog w przyszłości N-ka albo Cyfra. Sporadycznie filmy z kompa via hdmi.

Gdybyś kierował się tymi przesłankami to który z poniżej przedstawionych wybrałbyś dla siebie? (kolejność przypadkowa)

- Sharp 32 LE 830
- Panasonic 32 DT 30
- Samsung 32 D6500
- inny... (jaki?)

Wybrałem LCD LED gdyż najmniej energii pobierają podczas odbioru.

don111

Banned
Fakt, dość ważny jest pobór mocy w przypadku 32' telewizora, że trzeba to zaznaczyć. Za rok użytkowania, ta różnica 10 czy 15W w stosunku do zwykłego LCD zbierze się całościowo na butelkę Pepsi. W dodatku dwulitrową

daves

New member
Fakt, dość ważny jest pobór mocy w przypadku 32' telewizora, że trzeba to zaznaczyć. Za rok użytkowania, ta różnica 10 czy 15W w stosunku do zwykłego LCD zbierze się całościowo na butelkę Pepsi. W dodatku dwulitrową

Może i nie trzeba, może i masz rację. Niepotrzebnie to zaznaczałem.
Zależy mi na konkretnych opiniach.

daves

New member
Loewe to raczej nie jest opcja dla polskiego śmiertelnika :)
A pytanie odnośnie Panasonica - czy występują modele 32DT30 na innej matrycy niż IPS Alpha?

daves

New member
a czemu pytasz?
Tak zrozumiałem Twojego posta aby zwrócić uwagę na matrycę przy ew. kupnie tego modelu Panasonica.

gosc_niedzie napisał:
A gdzie znalazłeś Sharpa 32LE830?
Faktycznie pomyłka.. Chodziło mi o Sharpa 32LE630.

Kiki orientujesz się czy jest jakaś różnica między 32E30 a 32DT30 nie licząc 3D w modelu DT i rozdzielczością obrazu ruchomego 900 a 1080 na korzyść DT? i czy warto dopłacać te 500-700 PLN do modelu DT?
Zauważyłem że jest też model DT z końcówką 35 - 32DT35 nieco droższy od DT30

Do góry