Który TV wybrać?

elpik

New member
Który z tych trzech TV wybrać? Czy ktoś z was za jakieś doświadczenie z tymi TV?
1. LG 42LW450U Full HD 42" LED 3D TV
2. TOSHIBA 46TL868B Full HD 46" LED 3D TV
3. TOSHIBA Regza 42VL863B Full HD 42" LED 3D TV
Ceny tych modeli są podobne więc na to nie patrzę ale z chęcią poczytam opini o nich.

eM!

New member
Napisz do czego chciałbyś używać TV. Jaki masz sygnał (analoga/cyfrowy). Gdzie stoi TV itd. Co będziesz podłączał do TV?

elpik

New member
TV będę używał do oglądania TV i filmów 3d.
Do tego TV podlacze dekoder "n" oraz PS3 jako odtwarzacz 3D dźwięk będzie szedł przez amplituner więc głośniki w TV mnie nie interesują. TV będzie stał w salonie pod oknem. Oglądanie TV z około 2-3 metrów.

Ostatnia edycja:

eM!

New member
Philips wydaje się fajną propozycją od gosc_niedzie.
Dla mnie jednak nie do przyjęcia jest wygląd tego TV. Osobiście wolę jak TV jest zauważalny w pomieszczeniu dopiero po włączeniu go. Nie jestem sympatykiem takiej obudowy - dla mnie za dużo szaleństwa w tym wszystkim.
Philips ma fajny półmatowy filtr niwelujący odbicia i odblaski z zewnętrznych źródeł światła. Na prawdę dobrze to wygląda!
Sony z drugiej strony (moje subiektywne odczucia) daje wyraźnie lepszy obraz dzięki procesorom obrazu i całej dodatkowej elektronice upchanej w obudowie. Do tego dostajesz sporo opcji do indywidualnego ustawiania obrazu.

Wybór jak zawsze należy do "płatnika" ;).

elpik

New member
A jak mielibyscie wybrać z tych TV co ja podalem? Wiem ze są inne ale w sklepie w którym mogę dostać nowy tv (wymiana gwarancyjna za uszkodzony stary telewizor) warte uwagi są tylko te trzy modele.
Więc jeśli mielibyscie wybór z tych trzech który byście wybrali?

Ostatnia edycja:

gosc_niedzie

New member
Bo to wyższy, lepiej wykonany model od TL868, jeżeli chodzi o LG to na poziomie LW570S. Cena tego TV ostatnio bardzo spadła, kiedy wchodził na rynek w lipcu ubiegłego roku kosztował 3867zł, a jeszcze pod koniec lutego 3289zł. Teraz dostaniesz go już za 2497zł

Do góry