Który tv kupić? lg 47lm660 czy Samsung es6800

mrokness

New member
Który tv kupić? lg 47lm660 czy Samsung 46es6800

Nastała wiekopomna chwila. Czas kupić Tv. Na ceneo lg zaczyna sie chyba od 4300, samsung jest kapke droższy. Chce kupić tv w mojej mieścinie tylko ze ceny mają tu zaporowe. Ciekawe jak sklepy , bo te mam na miejscu, media expert lub rtv euro agd reagują na targowanie. Więcej Jak 4400-4500 nie wyłoże, ale bedzie to zakup za gotówke może da sie co zjechać z ceny.

A druga sprawa to nadal nie wiem który tv lepszy. Na początku byłem za LG, niestety naczytałem się o kiepskiej jakości matryc. zalerzało mi tez na okulaerach do gry dla dwóch osób na jednym ekranie ale ponoć tych w tym modelu nie dodają. A samsung, prześledziłem wątek o tanim dwurdzeniowcu i już nie wiem. Jutro po TV. Kupie pewnie ten na którym więcej wyżydze.

Który lepszy samsung czy lg? Do filmów hd mkv, sbs 3d, do x360 i ps3. sporadycznie do tv naziemnej dvbt. odległość 3,5m.

Ostatnia edycja:

micmus

Member
Bez reklam
Bardzo ciekawe pytanie, którym sam jestem zainteresowany - zobaczymy co napiszą inni co mieli bezpośrednie porównanie tych TV.

harri

New member
zamówiłem LG, później zrezygnowałem z zakupu i zamówiłem Samsunga :)
jestem mega zadowolony. z LG pewnie też bym był. Te modele są bardzo podobne. Większa róźnica to 3D - pasywne w LG i aktywne w Samsungu. Na razie obejrzałem w 3D tylko Avatara i mnie efekt powalił, ale LG też mi się podobał jak oglądałem jakieś krótkie filmiki w sklepach na wystawie. Zrezygnowałem z LG głównie ze względu na błyszczącą matryce.
mrokness nie bój się zamawiania przez internet jeżeli Ci nie zejdą z ceny.

Do góry