Który odtwarzacz DVD zapewnia najlepszą jakość obrazu?

sebbirch

New member
Też kupiłem jeszcze za 333 PLN - zamówiłem we wtorek a przesyłka dotarła dzisiaj - wszystko oryginalnie zapakowane, łącznie z filmami. Super sprzęt za taką śmieszną cenę :) !!!

finiu

New member
U mnie też wszystko dotarło i działa prawie wyśmienicie. Prawie, bo przy odtwarzaniu filmów HDDVD Tośka wydaje z siebie dźwięki rodem z traktora. Ogladanie w nocy odpada. Podczas oglądania DVD wszystko gra, obraz jest piękny. Teraz tylko pytanie, czy te dźwięki to wina sprzętu, czy płyt. Obie tłoczył Takt, poza tym już gdzieś czytałem o takiej przypadłości, ale z rana nie za bardzo pamiętam gdzie.
Jakieś sugestie?

BoDeX

New member
1. - zaktualizować firmware do ver. 2.8
2. - napisać do Takt-u maila z reklamacją , to wina płyt i staraj się ich
więcej nie odtwarzać - servo wali jak głupie ...

Pzdr.

finiu

New member
O dziwo jak przechylę odtwarzacz to wszystko cichnie. Firmware wcześniej zaktualizowałem. Postaram się jutro załatwić jakiś inny film i sprawdzę, bo aż dziwne, że na 3 płytach hałasuje.

finiu

New member
Albo jestem ślepy, albo nie ma Edita, hmmmmm??

Dziś załatwiłem dwa filmy - Katyń oraz Underworld. No i Katyń działa cichutko, co bardzo mnie ucieszyło, natomiast Underworld to samo co gratisowe filmy - burczy.
Zadzwoniłem do serwisu Toshiby, ale tam "fachowiec" twardo rzekł, ze płyty HD kręca się szybciej, więc są głośniejsze. Ale do kur.. nędzy, nie takie głośne, żeby ich nie można było oglądać.
Sprzęt chyba nie jest uwalony, skoro potrafi odtworzyć płytę HDDVD i ciszy.

xhiavy

New member
1. Czy ta Toshiba HD-E1 jest multiregion?

2. (lekko off-topic). Czy jesli kupie film w Region 1 NTSC to posiadając zwykla plasme PAL np Panas PV80 obejrze ten film uzywajac tej Toshiby?

Czy ktos zna opowiedzi na powyzsze pytania?

Wlasnie doczytalem, ze omawiana Toshiba HD-E1 nie ma progressive scanu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry