Który odtwarzacz DVD zapewnia najlepszą jakość obrazu?

bluray

Banned
Zauważam znaczna poprawę odtwarzania DVD na PS3.
W ostatnim fw 2.2 dodano funkcje skutecznie redukujące szumy, podobne jak te w HD DVD XE-1.
Przyznam, że obecnie różnica PS3 a XE-1 jest trudna do zauważenia.
Brawa dla SONY i PS3.

coyote222

New member
TOSHIBA firmware 2.8

skoro powinno być firmware w wersji 2.8 to może ktoś da namiary skąd pobrać ... + dokładną instrukcję jak go wgrać.

Ostatnia edycja:

xhiavy

New member
blueray, czy na pewno chciales porownac jakosc odtw dvd na ps do toshiby hd xe1 za 1.5 tys pln? wszyscy tu raczej wspominaja o hd e1...

mg30906

New member
Witam,

Właśnie otrzymałem przesyłkę , w zestawie są trzy filmy , Zabójczy numer (fullhd) Taxi 4 , Świadek koronny - wszystkie z lektorem i napisami pl (filmy są bez foli - nie wiem czy to normalne w takich zestawach))
na pudełku naklejka po polsku o filmach gratis i po ang. Free HDMI
W zestawie pilot , kabel HDMI 2m , composite, baterie , dwa przewody zasilające (europejski , angielski) instukcje w jezyku angielskim , niemieckim , francuskim

Sprzęt wygląda na nowy , choć widać na nim czyjeś palce (może był sprawdzany)

jako że jestem w pracy i tu przyszedł sprzęt nie mam mozliwości srawdzenia wizji ale po podłączeniu do kontaktu moge powiedzieć że odpalił i działa , pilot też , zobaczymy jak bedzie po podłączeniu:)

Wrażenia opisze wieczorem

pozdrawiam
maciek

Ostatnia edycja:

tomania

New member
Witam i gratuluje zakupu. Mam nadzięję, że wszystko będzie Ok.

Napisz, proszę, koniecznie - czekam na Twoją opinię !
Pozdrawiam Tomasz

mg30906

New member
Witam,

sorrki że tak późno , ale musiałem jechać na zakupy z żoną ... coś za coś
jak kupiłem TV to jej musiałem kolczyki a dziś za HD-DVD buty i torebka -;) co zrobić taki układ...;)

Na początek chce powiedzieć że wszystko działa:eek:k: bardzo dobrze
Na początek puścilem obraz po HDMI a dzwięk po optyku i wszystko działa
max do 1080i tryb wybiera z automatu ale mozna ustawić samemu
do wyboru w setupie PCM i Beatstream puściłem na drugim , moja ysp 4000 pieknie to dekoduje , włączyłem na początek hd-dvd TAXI 4 - rewelacja obraz super , wybrałem dts HD też poszło ale czy byla jakaś róznica czy nie nie wiem chyba nie bo YSP nie ma takich dekoderów ale grało exrta.

Obraz z DVD jest w mojej opini bardzo dobry mam jeszcze stare dvd sony i pioneera DV-393 i moim zdaniem jest bez porównania , widac jak mi się zdaje tą głębię , puścilem DVD Helikopter w Ogniu , tak sie skladfa że oglądałem go tydzień temu na starym DVD i nowym TV i sądze że różnica jest widoczna gołym okiem :)

Wyglad odtwarzacza jest też bardzo ładny , minusem moze być dosyć głośnie otwieranie klapki która zakrywa podajnik , oraz wolne dzialanie sprzętu , troche sie czeka zanim sie włączy.

I jeszcze jedno dostałem list w którym firma sprzedająca prosi o wypełnieni gwarancji oraz odesłanie w celu podstęplowania , tylko że jej chyba nie ma , więc jutro tam zadzwonie i wyjaśnie o co chodzi.

Uważam że bylo warto 333 + koszt kureira , chyba nic lepszego w tej cenie nie znajdziemy , a do tego 3 filmy które na portalu aukcyjnym sa od 50 do 100 pln

co do gniazd USB to z tego co wyczytałem to są porty zewnetrzne rozszerzajace mozliwości toshiby w przyszłości o jakies gry czy coś ale może w pospiechu coś pomyliłem.

Co do Firmware jeszcze nie sprawdziłem ale wszystko wyglada OK

jest tylko optyk nie ma Coaxiala , jutro jeszcze podłaczę hdmi do YSP a z YSP do TV zobaczymy czy będzie jakaś różnica

Pozdrawiam
Maciek

Ostatnia edycja:

modelk56

Klub HDTV.com.pl
VIP
Skoro w/w Toshiba jest najlepsza pod wzgledem odtwarzanego video z plyt DVD w przedziale cenowym do 1500 zł. to w takim razie denona 1940 musze wyrzucic , kupic sobie te toshibke i spalic wszystkie czasopisma odnosnie audio-video , ktore podawaly ze denon 1940 w tej cenie jest najlepszym odtwarzaczem ( oczywiscie w przedziale cenowym do 1,5k zl ) plyt DVD na koniec roku 2007 !??!!.:(

mg30906

New member
Czuje sakrazm w twojej wypowiedzi:) , tylko zauważ ,że Toshiba kosztowała podobnie do Denona , a teraz jest z powodu upadku HD-DVD
trzy krotnie tańsza co nie oznacza że jest trzykrotnie gorsza .....
Model HD-E1 na wejściu na polski rynek kosztował 2500 pln, i nikt nie twierdzi że jest najlepszy ale za 333 pln pewnie jest:)

pzdr

mg30906

New member
W końcu udało mi sie do dodzwonić do sklepu w sprawie gwarancji , zapomnieli załączyc gwarancji , maja mi wysłać pocztą .

i ktos jeszcze pytał o wejścia USB - to nie są porty USB tylko porty rozszerzające mozliwości odtwarzacza o nowe możliwośći w przyszłośći

pzdr

finiu

New member
No chyba trochę przesadzasz, mamy wolny rynek, prywatna firma może robić co chce - także promocje cenowe. Poza tym nikt nikomu nie każe u nich kupować, możesz dokonać zakupu gdzie indziej, taniej.
Twojego epitetu możnaby użyć w przypadku, gdyby ludzie dokonali zakupu po 333 a oni nie wysłaliby towaru tłumacząc się pomyłką w cenie. Ale towar jak widać wysłali.
Tak to widzę.

:) ja miałem to szczęście że zamówiłem w poniedziałek i dzisiaj po południu przed pracą próbowałem sie do nich dodzwonić bo przesyłki jeszcze nie było ale się nie udało.
Teraz wróciłem z pracy, patrze pudełko jest, otworzyłem, wszystko zapakowane, filmy nie otwierane, odtwarzacz także, kabel hdmi jest resztę posprawdzam jutro po pracy bo na rano trzeba wstać. Jak wszystko przetestuje to oczywiście zdam relacje;)

Do góry