Który model odtwarzacza cd do CA Azur 640A v.2?

corter

New member
Powiedzcie,czy przy wzmacniaczu Azur 640A-v2 najlepiej wybrać tą samą serię 640C-v2? Oczywiście wiem, że nie muszę ale czy będą najlepiej ze sobą sparowane? Testowałem wzmaka z Azurem 540C i powiem, że jak dla mnie bomba. Zwykła ludzka próżność miesza mi w głowie i podpowiada, że może warto wydać trochę więcej i kupić 640C albo 550C (ta sama cena). Któryś ze sprzedawców odradzał mieszanie serii x40 z x50. Podpowiedzcie coś sensownego.
PS. Głośniki mam Monitor Audio BR6.

steeze

steeze
Pomagam
VIP
Chyba zależy od tego czego szukasz. Na moje ucho CA+CA to bardzo muzykalne, przestrzenne zestawienie, które rozjaśni kolumny BR6. Nie wiem dlaczego nie polecano łączenia serii, ale z ciekawości podepnę 640a z 650c.

Pozdrawiam

corter

New member
Ja nie wnikałem dlaczego nie powinienem, bo jako laik w temacie miałem inne pytania do "eksperta" :) Z tego co sam zauważyłem, to może chodzić o wygląd że nie pasują. Ale cechy wewnętrzne nie zgadnę.

eltebe

New member
Używam 640v2 wzmak+cd i złego słowa nie mogę powiedzieć :D
Do tego podpięte fronty tonsil siesta. Jak dla mnie gra to bardzo dobrze.
Kwestia jakiej kto muzyki słucha. Zaletą dwóch tych samych to zapewne jeden pilot w użyciu nie wiem czy piloty 640 i 650 są kompatybilne jakkolwiek ze sobą. Ja wszystko obsługuję jednym pilotem bez problemu.
Sprzętu używam już ponad rok działa bez zastrzeżeń.

Do góry