Pawulon1987
Member
Dopłata 3 tys to dużo... i jakos nie znam tej Marki. Najtanszy Samsung 120Hz i 85cali jest za 7 700 ( QE85Q70B ) i to chyba ten bym wybrał...
wykorzystasz o ile nie masz konsoli. 144hz pociągnie jedynie PC z odpowiednią kartą (dodatkowo nie obsłuży przy tym chromy 4:4:4 w 4k. W innym przypadku każdy tv z matrycą 100/120hz. Co więcej, decydując się na TCL lub inny chiński produkt wpięty do wifi/ethernet, "zostawiasz klucze w drzwiach" do całości sprzętu wpiętego do Twojej sieci.A te 144 Hz wykorzystam w 100%
Też mi się podoba to określenie. Sieć domowa jest tak bezpieczna jak najsłabiej zabezpieczony z elementów wchodzących w jej skład. Możesz mieć najsilniej szyfrowane połączenia z routerem a i tak, jeśli masz do tej sieci wpiętą tanią smart żarówkę hue, lodówkę haiera, smartfon huaweia albo tv TCL, to Twój komputer, smart zamek i inne wymagające bezpieczeństwa akcesoria, stoją otworem przed atakującymi."klucze w drzwiach" - wow.
Ja sporo rozumiem, ale to?bo podobno ten 2 model LG 86UQ801C to model sprzedawany do hoteli I restauracji na niby lepszych podzespołach?
Tym bardziej 144hz niepotrzebne. Tak samo nie sztuką jest zbudować silnie świecący panel z dużą liczbą stref wygaszania. Sztuką jest tym zarządzać, tak aby obraz był najbliższy referencyjnymu. Tu niestety TCL musi jeszcze popracować, ale jak widać idzie w do rym kierunku. Jedyną kwestią dyskwalifikującą moim zdaniem tą markę oraz wszystkie inne kontrolowane przez Chińczyków, jest ryzyko braku właściwej ochrony sieciowej, o czym pisałem już poprzednio.Akurat w gry nie gram... głównie sport więc te 100Hz musi mieć...
Tym bardziej 144hz niepotrzebne. Tak samo nie sztuką jest zbudować silnie świecący panel z dużą liczbą stref wygaszania. Sztuką jest tym zarządzać, tak aby obraz był najbliższy referencyjnymu. Tu niestety TCL musi jeszcze popracować, ale jak widać idzie w do rym kierunku. Jedyną kwestią dyskwalifikującą moim zdaniem tą markę oraz wszystkie inne kontrolowane przez Chińczyków, jest ryzyko braku właściwej ochrony sieciowej, o czym pisałem już poprzednio.
@kiki, w jakim trybie ten TV wyświetla treści w 144hz i z jakiego źródła?Tym bardziej płynność jest Ci potrzebna przy sporcie jako nr 1.
Dla Twoich potrzeb super.