tylko samsung
podłączyłem, zobaczyłem i nie żałuje ani złotówki którą na niego wydałem, samsung HU7500L jest po prostu fantastyczny, jeśli ktoś lubi dużo bajerów to ten tv jest dla niego, pilot jest świetny i intuicyjny, wskaźnik na ekranie i gesty pilotem dużo ułatwiają, dodatkowa podstawka którą stawisz przed dekoder obsługuje go, czyli odpada pilot do dekodera, obsługa dysku 2 TB również bez najmniejszych problemów, wszystko śmiga aż miło, ale prawdziwa zabawa zaczyna się w SAMRT HUB, niezliczone treści do oglądania, przeglądania i grania, samsung udostępnił nawet kilka filmów 4k które można za darmo obejrzeć np. "Pod Mocnym Aniołem" tylko łącze sugerowane do odtwarzania to 20mb/s ale 10 też daje radę

aktywne 3d mi też nie przeszkadza, nie wiem dlaczego ludzie tak na nie narzekają, chyba że ktoś jest mocno przewrażliwiony, o jakości obrazu nie będę pisał ale każdy następny kanał w tv czy treści z dysku powodowały coraz to większy uśmiech na mej twarzy, z tym tv możecie się nawet wódki napić bo nie dość że Cie słucha to i jeszcze gada

podsumowując jestem mega zadowolony z zakupu i polecam każdemu kto się waha z wyborem tv w tej klasie i za tą kasę.